TMGD Akademi ADR’de farkındalık sunuyor

Abone ol

ZEHRA ORUÇ (BURSA) - Türkiye’nin Tehlikeli Malların Karayolunda Taşınmasına ilişkin Avrupa Anlaşmasına (ADR) taraf olması ile birlikte Ulaştırma Bakanlığı ADR ile ilgili yeni bir süreç başladı. ADR sürecinin başlamasına istinaden Ocak ayında kurulan TMGD Akademi AŞ. sektörün ihtiyacına yönelik Bursa merkezli olarak Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) eğitimlerini sürdürüyor. TMGD ayrıca İstanbul, İzmir ve Çorlu bölgelerinde de ilgili firmalara ADR ile ilgili danışmanlık hizmeti ve şirket içi farkındalık eğitim hizmeti veriyor.

12 yıl lojistik alanlarında aktif yöneticilik yapmanın avantajıyla, sektörün gelişimine önemli katkı sağlayacaklarını ifade eden TMGD AKADEMİ A.Ş. Genel Müdürü ve TMGD Eğitmeni Serkan Güven,  ADR sürecini kontrollü ve hızlı şekilde uygulayarak, kendi sistemlerine doğru şekilde entegre eden firmaların, tesislerinde güvenlik seviyelerini arttırarak tehlikeli madde kazalarının önüne geçeceklerini, ADR’ yi fırsata çeviren firmaların ise rakiplerinden bir adım önde olacaklarını söyledi.

“Bugüne kadar firmalar tehlikeli maddeler ile ilgili kendi bünyelerinde her ne kadar bir takım önlemler almış olsalar da artık bu maddeler daha spesifik olarak detaylandırılıp, ambalaj seçiminden tanker araç tiplerine her sürecin ADR Mevzuatına uygun şekilde yapılması gerekiyor” diyen Serkan Güven, 30 Haziran 2015 tarihinden itibaren sürece dahil olacak firmaların bu mevzuata uyumlaştırma ve mevzuat içeriğine göre yapılacak tüm işlerde, Ulaştırma Bakanlığının belgelendirdiği Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlarından yardım almalarının zorunlu hale geldiğini belirtti. Güven, “Firmalarımızda görev alacak tehlikeli madde güvenlik danışmanlarımız Ulaştırma Bakanlığının istediği kriterde yıllık raporların oluşturularak verilmesinden de ayrıca sorumlu olacaklardır” dedi. 

TMGD Akademi 63 saatlik eğitim veriyor

Serkan Güven, TMGD Akademi’nin aynı zamanda Ulaştırma Bakanlığı tarafından yetkili bir Eğitim Kurumu olduğunu, Bakanlığın düzenlemiş olduğu sınavlar için TMGD adaylarına eğitim verdiklerini söyledi. Bakanlığın zorunlu kıldığı 49 saatlik eğitime ilave 14 saat eklenerek toplam 63 saatlik eğitim verdiklerini belirten Güven şöyle devam etti: “Yetiştireceğimiz Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlarının sahada ihtiyaç duyacağı teknik bilgilere katkı sağlamak adına MSDS bilgilendirmesi, kimyasal maddelere müdahale teknikleri, lojistik bilgilendirme gibi konuları içeren eğitim programlarımız önümüzdeki dönemlerde başlayacaktır. Bu alandaki ilk çalışmamızı da yurtdışından temsilciliğini aldığımız ADR, IMDG – Kod, DGR ve RID konvansiyonlarına göre hazırlanmış yükleme güvenliğini de içeren online saha eğitimi programlarımızla başlatmış bulunmaktayız.”

Volkswagen'den yeni SUV Tayron: Tiguan'ın yerini alacak Google duyurdu: 720 TL'lik uygulama bedava oldu DSÖ'den M çiçeği virüsüne karşı ilk aşı onayı İBB Meclisi'nden 'cemevi' kararı Yıldız Sarayı için ziyaretçi kararı