THY 6. Bursa Bilim Şenliği kapılarını açtı

Dünyanın en büyük festivali Türk Hava Yolları'nın desteğiyle Tüyap Bursa fuar alanında ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Abone ol

Zehra ORUÇ / DÜNYA

BURSA - Altıncısının bu yıl düzenlendiği THY Bursa Bilim Şenliği, 7 Mayıs'a kadar sürecek. Şenlik kapsamında kurulan 100 atölye çadırında 150 deney etkinliği ile 3 bin 500 öğrenci ve bilimseverleri buluşturdu. 300 binin üzerinde ziyaretçinin hedeflendiği şenlik kapsamında ayrıca, ‘Enerji Verimliliği' temalı proje yarışması düzenlendi. 102 bin TL ödüllü proje yarışmasına bin 120 başvuru yapıldı. Finale kalan 50 proje 4 gün boyunca ziyaretçilerin izlenimine sunuluyor. 7 Mayıs'ta düzenlenecek törenle ödüller sahiplerini bulacak.

Tüyap Bursa fuar alanında gerçekleşen etkinliğin açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, icatlarıyla, sanayisiyle Türkiye'yi geleceğe taşıyacak olan Bursa'nın, ilmi yeniden gündeme getirdiğini ve ilim merkezlerinin batıdan Anadolu'ya döndüğünü söyledi.

Teorik ile pratik bir arada

Öğrencilerin bilim şenliği etkinlikleri ile teorik eğitimlerinin pratiğini yapma şansı bulduğunu belirten Altepe, “Burada ilmi içine sindiriyorlar. Bu yatırımlar özgüveni içinde taşıyan, ne yaptığını bilen gençlerin yetişmesi için yapılıyor. Gençlerin pratik eğitimi ve bilim gündemde. 120 milyonluk ilave yatırımla Bilim ve Teknoloji Merkezi güçleniyor. Yapılacak etkinliklerle, çalışmalarla Guinness rekorlar kitabına gireceğiz" diye konuştu.

Altepe, etkinliğe Çin, Fransa, Hollanda, Moldova, İngiltere, Kanada, İtalya ve Polonya'dan da katılımın olduğunu söyledi.

Birçok aktivite yapılacak

Bursa Vali Yardımcısı ve BEBKA Genel Sekreter Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu da, 2015'ten itibaren şenliğe destek verdiklerini belirterek, “Bilim şenliği kapsamında bilimseverlere proje sergileri, atölye stantları, gösteriler ve bilimsel birçok aktivite bir arada sunuluyor. 4 gün boyunca bilim gösterileriyle farklı bilim dallarında deneyler gerçekleştirilecek. Gençlerin enerji verimliliği alanında farklı projeleri sergilenecek" dedi.

UÜ Rektörü Yusuf Ulcay da, Ar-Ge faaliyetlerine ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilerin de başladığını ifade ederek, bilim etkinliklerine Amerika'da 1960'lı yıllarda başladığını, Türkiye'de ise ilk gündeme getirenin Bursa olduğunu belirtti.

Açılış törenine katılan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, bu tür etkinliklerin öğrencilere yaratıcı güçlerini ortaya çıkarma ve sosyal sorumluluk kazanmasını sağladığını aktardı.

Ehliyet sınavında yeni düzenlemeler Haftaya hava nasıl olacak? Bazı bölgelere yağış uyarısı İşte 'Instagram'a nasıl girerim' sorusunun yanıtı... Milli atlet Ersu Şaşma, sırıkla atlamada finalde! MİT'tin tarihi operasyonunda takas edilen önemli isimler