Siyah incirin geleceği konuşuldu

Bursa Siyah İnciri’nin bugünü ve geleceği, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin (UYMSİB) ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayda ele alındı. Çalıştayda, Hindistan, Hollanda, İngiltere ve Kanada’dan gelen yabancı alıcılarla Ticaret Bakanlığı desteğiyle yürütülen Bursa Siyah İnciri Ur-Ge Projesi kapsamında küme firmaların katılımı ile B2B Alım Heyeti faaliyeti de gerçekleştirildi.

Dünya Gazetesi | Abone ol

Kenan SERTALP

UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Yazgan “Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği üyeleri 2022 yılında 145 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi ve Bursa Siyah İnciri ile kiraz ve zeytin ihraç ürünlerimiz arasında önemli yer tutmaktadır” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş “Bursa topraklarının yüzde 34’ü tarım alanı olan bir şehir. Tarım Peysaj AŞ. üzerinden üreticilerimize ciddi destekler veriyoruz. Bursa’nın tarım özelliğini her fırsatta dile getiriyoruz” şeklinde konuştu.

TBMM Genel Kurulunda 3 uluslararası anlaşma kabul edildi Abbas, Türkiye'nin davetine karşılık vermemiş Bozcaada Belediyesi'ne 1,1 milyon liralık çevre cezası Golan Tepeleri'ne füzeli saldırı! CHP tüm belediyelerinde 'Kent Lokantası' açacak