Selçuklu Belediyesi’nden kırsal kalkınmaya destek

Selçuklu Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde kalkınmanın artırılması ve şehrin yemek kültürünün tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Peynir Tulumundan İlk Hasat” programı Akpınar Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Dünya Gazetesi | Abone ol

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı yağı alınmış sütlerden üretilerek tuluklara basılan ve özel mağaralara bırakılarak doğal ortamında olgunlaştırılan ve lezzetlenen tulum peynirlerinin hasadına yerinde tanıklık etti. Selçuklu Belediyesi’nin de büyük destek verdiği proje ile yöre halkının geçimini sağlamasına ve ekonomisine katkı sunuyor.

Proje ile Akpınar Mahallesi’ne has bu lezzetin tescillenerek marka haline getirilmesi planlanıyor. Dış mahallelerde kırsal kalkınmaya destek olmaya devam ettiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi olarak Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüzü kurduğumuz günden itibaren bütün dış mahallelerimizde tarımla ilgili neler yapabiliriz diye planlama yapılıyor. Bu doğrultuda yüzde 50 hibe ile arılı kovanları üreticilerimize teslim ediyoruz ve onlar da bu üretimi kendi mahallelerinde rahat bir şekilde gerçekleştirebilecekler” dedi.

Abbas, Türkiye'nin davetine karşılık vermemiş Bozcaada Belediyesi'ne 1,1 milyon liralık çevre cezası Golan Tepeleri'ne füzeli saldırı! CHP tüm belediyelerinde 'Kent Lokantası' açacak Tuğrul Türkeş, Osman Kavala'yı ziyaret edecek