Ruanda, Türkiye ile ticaretini 10’a katlamak istiyor

BTSO'yu ziyaret eden Ruanda Büyükelçisi Williams Nkurunziza, Doðu Afrika’da yatırım yapmak için en uygun ülke olarak gösterilen Ruanda’nın sahip olduðu potansiyelden Bursalı firmaların yararlanmasını istediklerini ifade etti.

Abone ol

BURSA-Ruanda’nın gerçekleştirdiği 3 milyar dolar ithalatta Türkiye’nin payının yalnızca yüzde 1 olduğunu ifade eden Büyükelçi Nkurunziza, “Öncelikli amacımız Türkiye’den yaptığımız ithalatı yüzde 10'a çıkarmak. Farklı ülkelerden ithal ettiğimiz birçok ürün Bursa’da üretiliyor. Tüketicilerimiz Türkiye’nin kaliteli ürünlerini satın almak istiyor. Ancak Türkiye ile yaptığımız ticarette diðer ülkeler aracı olduðu için ürünlerin satıp fiyatları da katlıyor.

Bursa’nın ihraçatını doğrudan Ruanda’ya yapmasını istiyoruz. Bu sayede tüketicilerimiz ürünlerinize daha uygun fiyattan sahip olabilir. Türk ürünlerine pazar bulma konusunda her türlü desteði vermeye hazırız dedi. Ruanda’nın Doğu Afrika’da yatırım yapılabilecek en iyi ülke olduğunun altını çizen Büyükelçi Nkurunziza, sözlerine bu şekilde devam etti: “Ülkemiz baþta enerji, inşaat malzemeleri, gıda işleme, madencilik, tekstil ve giyim ürünlerinde çok ciddi bir yatırım potansiyeline sahip. Sizleri bu potansiyelden yararlanmaya davet ediyoruz.

Ruanda’ya yapacağınız bir yatırım ile yaklaşık 500 milyon kişiye ulaşma imkânınız var. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gülmez ise, “Türkiye’nin 2015 yılı itibariyle Ruanda’ya ihracatı yaklaşık 30 milyon dolar olarak gerçeklemiş, ithalatımız ise 118 bin dolar civarında. Bursa iş dünyass temsilcilerimiz ile Ruandalı işadamlarını bir araya getirerek yeni işbirlikleri oluşturmak adına elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Altının kilogram fiyatı 2 milyon 795 bin liraya yükseldi Meta'dan Narin soruşturması ile ilgili Whatsapp açıklaması İzmir'i sağanak vurdu: Yol çöktü, bazı araçlar denize sürüklendi Pezeşkiyan, ilk yurtdışı ziyareti için Irak’a gitti Gazze'de İsrail helikopteri düştü: 2 asker öldü, 7 asker yaralandı