Panorama 1326 Bursa’da halk günü başlıyor

“Panorama 1326 Bursa” Fetih Müzesi’nde halk günü bugün başlıyor. Müze, Çarşamba günleri ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Abone ol

BURSA - Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya kazandırdığı “Panorama 1326 Bursa” Fetih Müzesi, Çarşamba günleri ücretsiz olarak ziyarete açık olacak. Halk günü uygulaması bugün başlıyor.

Osmangazi Belediyesi tarafından 3 yılda tamamlanan, dünyanın tam panoramik en büyük müzesi ‘Panorama 1326 Bursa’ Fetih Müzesi’nde Bursa’nın fethi 360 derece panoramik olarak canlandırılıyor. 4 bin 500 metrekarelik zemin, 8 bin 500 metrekarelik kullanım alanına sahip müzede 42 metre çapı ile dünyanın en büyük kubbesi bulunuyor. Kubbenin oturtulduğu 6 direk, Bursa’da medfun 6 padişahı simgeliyor. Kubbenin bulunduğu bölümün alt katı bin kişilik gösteri merkezi olarak kullanılırken, binada kütüphane, satış reyonu, kitap okuma yeri, kafeterya, sergi ve bekleme salonları, 2 adet küçük sinema salonu ile sunum salonu yer alıyor. Müzenin başdanışmanlığını dünyaca ünlü Osmanlı Tarihçisi Profesör Doktor Halil İnalcık yapmıştı.

Zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak? Dul ve yetim maaşı temmuz zammı belli oldu Milliler'in EURO 2024 kazancı belli oldu Yeni bedelli askerlik ücreti netleşti THY'de hedef 171 milyon yolcu, 52 milyar dolar gelir