'Kadın girişimciler giderek artıyor'

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir: “Tarımda kadın girişimcilerinsayısı her geçen gün artıyor”  

Abone ol

BURSA-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen Bursa’da Kadın Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınların toplumların ilerlemesinde öncü rol üstlendiğini söyledi.

“Bursa’mızda geçmişte üretilen tarım ürünlerini yeniden canlandırmamız gerekiyor. Burada kadınlarımıza büyük iş düşüyor” diyen Özdemir, “Hem üretim hem de tüketim biçimlerinde kadının tarımdaki emeğinin yoğunluğu hiç değişmeden artarak devam ediyor. Sanayi toplumuna geçmiş olsak bile tarımsal üretim sürecinde ailenin ve toplumun beslenmesinden sorumlu sayılan kadınlar, tohumun saklanmasından ürünlerin yetiştirilmesine, hasattan ürünün sofraya ulaşımına kadar farklı dönemlerde ve farklı coğrafyalarda en önemli rolü üstlenmektedir. Bu kapsamda geçmişten gelen bu becerimizi kullanarak tarımsal sistemin sürdürülmesini sağlamalıyız. Devletimizin tarım alanında önemli teşvikleri var. Kadın girişimcilerimiz, ülkemiz açısından son derece önemli fırsatlar taşıyor” şeklinde konuştu.

Özdemir, ayrıca kadınların iş hayatında daha fazla yer alabilmeleri adına çocuk bakım hizmetleri ve kreşlerin geliştirilmesi, girişimciler için teşviklerin arttırılması ve üreten kadınların ürünlerini daha kolay pazarlayabilmeleri konusunda destek istedi.

Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti