'İhracatta yeni pazarlar bulmamız şart'

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, tek bir pazar üzerine yoğunlaşılmasının mağduriyete yol açacağını belirterek, ihracatta yeni kapılar bulunmasının şart olduğunu vurguladı.

Abone ol

BURSA- İNTARF 2016’da (İnegöl Tarım Fuarı) çiftçilere yönelik düzenlenen “İnegöl’de Tarım Ürünleri İhracatı” panelinde konuşan Yazgan, “Ülkemizde üreticilerimizin mağduriyet yaşamaması için belli bir plan doğrultusunda yıllara yayılarak bir tarım üretiminin yapılması gerektiği konusunda çalışmalar yürütmemiz gerekmektedir. Özellikle yurtdışında bunun örneklerine rastlamaktayız.

Kısa, orta ve uzun vadede tarıma yönelik programların hayata geçirilmesiyle üreticilerimizin uğradıkları kayıpların azalacağına yürekten inanıyoruz” dedi. Üreticiler olmasa bu sektöre bağlı birçok sanayi kolunun yok olacağı uyarısında bulunan Yazgan, şunları kaydetti:

“Özellikle ihracat konusunda farklı ülkelere ve üreticilere yönelmemiz gerekmektedir. Sadece belirli bir yöne kanalize olursak mağduriyet yaşamamız kaçınılmaz olacaktır. Bunun örnekleri de önümüzde durmaktadır. O yüzden devletimizin öncülüğünde üretici birliklerinin de destekleriyle ihracatta yeni kapıları bulmamız şart. Özellikle tarladan sofraya getirirken kendi soframıza koyduğumuz gibi kasalara koyup diğer dünya insanlarının sofrasına da aynı kalitede ürünü sunmak zorundayız. Aynı temizlikte, aynı albenide sunmak zorundayız.”

Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti