Erzurum OSB'de kadın istihdamı artıyor

Erzurum'da yapılacak yeni yatırımlarla kadın istihdamının daha da artmasını istediklerini belirten Erzurum 1. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Murat Urkuç, 8 bin 500 çalışandan 3 bin 250'sini kadınların oluşturduğunu belirtti ve "Çalışan kadın sayımızı on binlere ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi.

AA | Abone ol

OSB'de faaliyet gösteren fabrikalarda başta tekstil olmak üzere birçok alanda kadınlar aktif rol alıyor. Bölgede kurulacak yeni fabrikalarla da kadın istihdamının artırılması amaçlanıyor.

Urkuç, "Şehrimizdeki kadın nüfusunu artık iş dünyasına girmesini çok istiyoruz. Bu noktada yakın zamanda kadınların çalışabileceği tekstil fabrikalarını kurduk. Bizler de yönetim olarak her türlü desteği kendilerine veriyoruz. Erzurum'da organize sanayi bölgemizde kadınlara yönelik tekstille alakalı çok ciddi çalışmalarımız var. Şu an 4 tekstil fabrikamız kuruldu" dedi.

Gündemde yeni fabrikalar var

OSB'de kadınların başta tekstil olmak üzere birçok alanda çalıştığını dile getiren Urkuç, "Erzurumlu iş adamı Acun Ilıcalı'nın da burada yatırımları var. Burada terlik ve valiz fabrikası kuruldu. Terlik fabrikasında yaklaşık 400, valiz fabrikasında ise 250 kişi çalışıyor. Kadınların en rahat çalıştığı alan tekstil olduğu için bu alanı Erzurum'da geliştirmek istiyoruz. Özellikle endüstri alanında, ağır sanayi fabrikalarında zor alanlarda çalışmadıkları için biz de hanımefendilerin daha rahat edebilecekleri, çok yorulmadan ev ekonomilerine katkı sunacakları bir alan ne olabilir diye düşündük. Bunun da tekstil olduğuna karar verdik" dedi.

Mavi ekran krizinin maliyeti belli oldu Reuters: Ali Yeşildağ'ın iadesi onaylandı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' İYİ Parti'de bir istifa daha... Erdoğan’dan belediye borçlarıyla ilgili çarpıcı çıkış