EMITT 2023 Fuarı’na Bursa’dan yoğun ilgi

Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 26. kez kapılarını ziyaretçilere açtı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Turizm Tanıtma Birliği tarafından açılan stantlar fuarda yoğun ilgi topladı.

Haber Merkezi | Abone ol

İstanbul'da bu yıl 26'ncısı düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı ziyaretçilerine kapısını açtı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursalı basın mensuplarının fuarı ve Bursa standını yerinde inceleyebilmesi için düzenlediği programda konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Abdülkerim Baştürk ‘’Bursa'da turist sayısında sıkıntı yok. Hatırı sayılır bir turist girişi var.’’ dedi.

Bursa’nın turizmdeki payını yükselteceğiz

Bursa'daki turizm çalışmalarını daha aktif getirmek için çabaladıklarının altını çizen Baştürk, 40 profesyonel turizmciyle birlikte EMITT 2023 Fuarı’nda Bursa’nın da yer aldığını belirtti. Sanayi ve endüstri şehri olarak görünen Bursa'nın turizm alanında da önemli mekanlara sahip olduğunun altını çizen Baştürk şunları söyledi: ‘’ Bursa sanayi ve endüstri şehri olsa da turizm ile ilgili de önemli veriler sahip.

Uludağ ve İznik gibi turizm için büyük potansiyele sahip alanlara sahibiz. Gastronomi ile ilgili bir çalışma yaptığımız zaman Bursa başarılı çıkmıştı. İnanç Turizmi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. İnanç turizmiyle konaklama sayısını nasıl artırırız bunun derdindeyiz. Bursa'nın da payını yükselteceğiz.’’

RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur Hava ve enerjide yüzde 60 tasarrufla yılda 714 ton emisyon azaltacak Emniyette müdür ve amir atamaları yapıldı