Doğan Ersöz Ödülü Tofaş'ın oldu

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin marka etkinliklerinden olan BUSİAD Doğan Ersöz Ödülü ve Başarı Ödülleri Töreni'nin bu yıl 22'ncisi organize edildi.

Abone ol

ESRA ÖZARFAT

BURSA - Bu yıl 22'ncisi organize edilen BUSİAD Doğan Ersöz Ödülü ve Başarı Ödülleri sahiplerini buldu. Eğitim ve Kültüre Katkı ödülü Bursa Filarmoni Derneği'ne, BUSİAD Meslek Ödülü Şerif Arı'ya, BUSİAD Özel Başarı Ödülü Erol Özkayan'a, 2015 Doğan Ersöz Ödülü ise Tofaş'a verildi.

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin marka etkinliklerinden olan ve bu yıl 22'ncisi organize edilen BUSİAD Doğan Ersöz Ödülü ve Başarı Ödülleri Töreni, Hilton Oteli Balo Salonu'nda yapıldı. Törene Bursa sanayisinin önde gelen isimlerinin yanı sıra TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı da katıldı. Törenin açılışında konuşan BUSİAD Başkanı Günal Baylan; "Güçlü bir Türkiye geleceği için hiçbir zaman üretim, sanayi ve ihracat konularının gündem dışı kalmasını bekleyemeyiz. Yapısal dönüşüme odaklanmış, üretim ekonomisine dayalı, istihdama çözüm getirecek bir büyüme stratejisi ve bu stratejiyi güçlendirmek için yapılacak mikro reformlara acilen odaklanmamız şart" dedi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes da son dönemde gerek Türkiye'de gerekse dünyada olağanüstü gelişmelere şahit olduklarını ifade ederek, Türkiye'nin olağanüstü hali aşarak ve demokratik toplumsal uzlaşmayı sağlayarak iktisadi alanda daha hızlı gelişebileceğine inandıklarını söyledi.

'İyimser olmaya ihtiyacımız var'

Symes, "İş dünyası için bu dönemde temel hedef Türkiye'de ekonomik, siyasi ve sosyal ortamın bir an önce normalleşmesidir. Türkiye ekonomisi son yıllarda pek çok şoka karşı dayanıklılığını ispatladı. Güçlü bankacılık sektörü ve mali disiplin bu dayanıklılığın en önemli kolonları oldu. Darbe girişimi sonrası finansal piyasaların hızla normalleşmesini de buna borçluyuz. Ancak, gerek kredi derecelendirme kuruluşlarının not indirimleri, gerekse küresel sermaye akımlarında yaşanan dalgalanmalar, finansal piyasalarımızı etkisi altında tutmaya devam ediyor" diye konuştu. Symes, yapısal reformları süratle tamamlayarak, mevcut konjonktürde yatırımların önünün açılması gerektiğine vurgu yaptı. Symes, "Oldukça zor bir dönemden geçerken, iyimser olmaya her zamandan daha çok ihtiyacımız var" dedi.
Symes ayrıca, Türkiye Genç İş Adamları Derneği'nin (TÜGİAD) Onur Özkul başkanlığındaki Bursa Şubesi'ni de ziyaret etti.

Narin'in tutuklu amcasının avukatı davadan çekildi Manisa'da 3.9 büyüklüğünde deprem Ons altın rekor seviyelere doğru hareketlerdi YKS ek tercihler için son gün BDDK, GSD Varlık Yönetimi'ne faaliyet izni verdi