Çeşitlilik Zirvesi'nde 'Fark Yaratmak' mesajı verildi

BUÇAD tarafından 'Fark Yaratmak' temasıyla ikincisi düzenlenen Çeşitlilik Zirvesi'nde, güçlü bir ekonomi için çeşitlilik, fark yaratmak ve katılımın önemi anlatıldı.

Abone ol

Gülay SOYDAN PEHLEVAN / DÜNYA

BURSA - Bilgide ve Uygulamada Çeşitliliği Destekleme Derneği (BUÇAD) tarafından 'Fark Yaratmak' temasıyla bu yıl ilki düzenlenen Çeşitlilik Zirvesi'nde güçlü bir ekonomi için çeşitlilik, fark yaratmak ve katılımın önemine dikkat çekildi.

Zirvenin açılışında konuşan BUÇAD Başkanı Başak Yeğin, 'Fark Yaratmak' mottosuyla yola çıktıklarını belirterek, çeşitlilik ve katılımın misyonlarını oluşturduğunu söyledi. “Kişinin görünen ve görünmeyen farklılıklarından öte toplumda değerlerin etkin ve güçlü olduğu bir sistemi destekliyoruz” diyen Yeğin, “Burada da kişilerin birbirinden farklı olması onları ayrıştırmanızı değil, bir arada tutmanızı, yönetmenizi, yaratıcılık ve verimlilik gibi parametreleri elde etmenizi sağlıyor. Dolayısıyla her farklı bireyin zaten aslında fark yarattığını düşünüyoruz. Öte yandan güçlü bir ekonomiden bahsediyorsak, dünya trendlerini takip etmek istiyorsak, tüm bu parametreleri okuyup iş gücünü bu anlamda zenginleştirmemiz gerekiyor. Bunun için de çeşitlilik ve katılımı desteklememiz lazım. Her toplumun bütünleşmeye ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

"Her şeyden önce iyi bir sistem kurmak gerekiyor"

Zirvenin 'Sürdürülebilir Başarı' başlıklı ilk oturumunun konuşmacıları ise TAV Genel Müdürü Ali Bora İşbulan, Taysad Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı ve Valeo CEO'su Tuna Arıncı oldu. TAV Genel Müdürü İşbulan, “Farklılıkları harmanlamak, belli hedeflerde aynı potada toplamak ve eritmek noktasında farklı şeyler yapmak gerekiyor. Her şeyden önce iyi bir sistem kurmak lazımdır. TAV olarak bu doğrultuda akademi programı hayata geçirdik. Moğolistan'dan Uganda'ya Amerika'dan Dubai'ye kadar birçok farklı ülkeden çalışanımızı burada birleştiriyor ve önlerini açıyoruz. Çeşitlilikte iyi insana odaklanırsak fikir, bilgi, inovasyon ve inisiyatif noktasında ciddi adımlar atabiliriz” dedi.

"Fark yaratmak için öncelikle iddialı olunması lazım"

Taysad Genel Koordinatörü Baybalı da, fark yaratmak için öncelikle iddialı olunması gerektiğinin altını çizdi. “Bu noktada motivasyon çok önemlidir. Motivasyon ne kadar çok olursa o kadar fazla fark yaratılır” diyen Baybalı, “Maalesef hata yapmama beklentisiyle hareket ettiğimiz için fikir üretemeyen bir toplum haline dönüşüyoruz. Oysa denemeliyiz. Sonunda mutlaka başarıya ulaşacağız. Farklılık noktasında hızlı öğrenmeye adapte olmak zorundayız. Sürdürülebilir başarı için istikrarlı değişim ve fark yaratmak gerekiyor. Hedef koyacağız ancak bu hedefe önce kendimiz inanacağız” ifadelerini kullandı.

"Engeller bazen sadece zihnimizdedir"

Valeo CEO'su Tuna Arıncı ise, firma olarak çeşitlilik noktasında dört başlıkta hareket ettiklerini belirterek, bunları cinsiyet, nesil, kültür ve engellilik olarak sıraladı. Arıncı, “Kadınların işe alım ve kariyer gelişimlerinin desteklenmesi temel amaçlarımızdandır. Nesiller arası farklılıkları anlayarak ve farklı nesillerin bir arada çalışmalarını ve kendi güçlü yanlarını ortaya çıkarmalarını destekliyoruz. Amaçlarımızdan biri de kültürel ve sosyal farklılıkları doğal şekilde kabul etmek ve birbirine saygılı farklı kültürden ekiplerin bu farklılıkları kabul ederek birlikte çalışmalarını sağlamaktır. Engellilik noktasında da engeller bazen sadece zihnimizdedir. Amacımız birlikte çalışan, engellere değil, işe değer katmaya odaklanan ekipler oluşturmaktır” dedi.

Ehliyet sınavında yeni düzenlemeler Haftaya hava nasıl olacak? Bazı bölgelere yağış uyarısı İşte 'Instagram'a nasıl girerim' sorusunun yanıtı... Milli atlet Ersu Şaşma, sırıkla atlamada finalde! MİT'tin tarihi operasyonunda takas edilen önemli isimler