BUÜ’den elektrikli araç alanında iş birliği

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu arasında hibrit ve elektrikli araçlar alanında Ar-Ge ve teknolojik çalışmaların yürütülmesi amacıyla protokol imzalandı.

Abone ol

Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, BUÜ, hibrit ve elektrikli araçlar konusunda Ar-Ge, teknoloji ve kapasite geliştirmek, nitelikli insan kaynağı yetiştirmek ve bu kapsamda sürdürülebilir çözümler üretebilmek hedefiyle Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu ile iş birliği yapacak.

Rektör Kılavuz, bilim, ilim ve bilginin hitap edeceği alanların oluşturulması ve bu doğrultuda kullanılmasının büyük bir önem taşıdığını ifade etti. Kılavuz, şunları kaydetti: “Otomotiv sektörü büyük bir dönüşüm ve değişimden geçiyor. Elektrikli ve hibrit araç teknolojileri her geçen gün gelişim kaydediyor. Bu anlamda Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’muz ve Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu’muzda Hibrit ve Elektrikli Araç Teknolojileri Programlarını hayata geçirdik. Ülkemizin gururu olan Togg henüz yollara çıkmadan önce bu konuda teknik servis desteği verecek nitelikli personeli mezun etmiş olduk.” 

BURSA

Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur