Bursa'nın Balkanlar ihracatı 1.7 milyar dolar

UİB Koordinatör Başkanı Gençoğlu geçtiğimiz yıl Balkan ülkelerine gerçekleştirilen ihracatın 18.73 arttığını belirterek, rakamın 1.7 milyar dolara ulaştığını söyledi

Abone ol

BURSA - Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu, "Balkan ülkelerine UİB olarak 2013'te yüzde 18.73 artış ve 1.7 milyar dolar ihracat gerçekleştirilmiştir" dedi. 

Rumelili Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (RUMELİSİAD), Ekonomi Bakanlığı, Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının desteğiyle bu yıl Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) ikincisini düzenlediği "Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi"nin açılış töreninde konuşan Yunanistan Parlamentosu Milletvekili Ahmet Hacıosmanoğlu, Türkiye'nin, güçlü sanayisi ve ekonomisiyle yine çok güzel bir organizasyona imza attığını söyledi. 

Ekonomik krizin ne olduğunu çok iyi bilen, yaşayan bir ülkenin milletvekili olduğunu dile getiren Hacıosmanoğlu, bu zirvenin Balkanlar için çok önemli olduğunu vurguladı. 

UİB Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu da Balkan ülkelerinin birbirlerine yüzyıllara dayanan tarihi, kültürel sosyal ve ekonomik bağlarla bağlı olduklarını anlatarak, bugün Türkiye'deki milyonlarca kişinin Balkanlar'dan gelip Anadolu'nun dört bir tarafına yerleştiğini bildirdi.  Gençoğlu, Balkanlar'ın izlerini taşıyan Bursa'nın, otomotivin yanı sıra tekstil, konfeksiyon, makine ve tarımsal üretimde önemli merkezlerden biri olduğuna da değindi.

UİB'in ihracat verilerine ilişkin bilgiler veren Gençoğlu, "Balkan ülkelerine UİB olarak 2013'te yüzde 18,73 artış ve 1,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirilmiştir" ifadesini kullandı. 

Ülke ihracatının yüzde 10'unun Balkanlara yapılması hedefleniyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk ise Balkanlar ve Bursa'nın kardeş topraklar olduğunu, ülke ihracatının yüzde 10'unun Balkanlar'a yapılmasının hedeflendiğini belirtti. 

Topuk, zirvenin bu anlamda stratejik öneme sahip olduğuna işaret ederek, bu tür organizasyonların kendilerini hedefe daha da yaklaştıracağını söyledi. 

Balkanlar'da yatırım yapacak olanlara yol gösterecekler

RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcı ise Bursa ve Rumeli için önemli bir gün yaşadıklarını dile getirdi. Geçen yıl 200'den fazla iş görüşmesi gerçekleştirildiğini ve bunların meyvelerini toplamaya başladıklarını anlatan Kırcı, "Bu yılın hedefi ise Balkanlar'da yatırım yapacak olanlara yol göstermektir" diye konuştu. 

Roman yazarı İlyas Huri hayatını kaybetti Bakan Ersoy: Eksikleri biz görmezsek misafirlerimiz görüyor Otomobile hız katan atık dönüşüm teknolojisini üretti Yabancılar ortaklık için peşinde ama o randevu bile vermiyor Gürok Grup, 200 milyon dolar yatırımla maden suyu üretecek