Bursa Büyükşehir, 7 yılda 472 milyon liralık kamulaştırma yaptı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, son 7 yılda 472 milyon liralık kamulaştırma yaparak tapulu mülk rakamını 7,4 milyon metrekareden 23,2 milyon metrekareye çıkardı.

Abone ol

Esra ÖZARFAT 

BURSA - 7 yılda 20 yıllık Büyükşehir belediyesi yatırımlarını aştıklarını kaydeden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 20 yılda 215 milyon liralık kamulaştırma yapıldığını hatırlatarak sadece son 7 yılda Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 472 milyon liralık kamulaştırma yaptığını, belediye bünyesindeki tapulu mülk rakamının 7,4 milyon metrekareden 23,2 milyon metrekareye çıktığını söyledi. Yapılan yatırımların içerisinde 816 kilometrelik yol, 31 kilometrelik raylı sistem yatırımı, 258 adet tarihi miras restorasyonu yer alıyor. 17 ilçede 1.912 projenin hayata geçeceğini ifade eden UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Bursa’nın dünya kenti olması için daha proje geliştireceklerinin altını çizdi. Bursa’yı deniz turizmine açmak için sahillerde de düzenlemelere başladıklarını dile getiren Recep Altepe, Bursa’nın 115 kilometrelik deniz, 170 kilometrelik de göl sahili bulunduğunu aktardı. Bursa’nın yeniden termal özellikli bir kent olması için yatırımlara hız verdiklerini belirten Altepe, Sıcaksu bölgesinde projenin tamamlandığını, kamulaştırmaların hızlandığını, proje hayata geçtiğinde Kültür Park ile Merinos’u da içine alan 1 milyon 200 bin metrekarelik bir termal alan oluşacağını anlattı. Kamulaştırmalar kapsamında 135 tesis taşındı, 43 binanın da yıkımı tamamlandı. Bugüne kadar harcanan para ise 58 milyon lira oldu. Sıcaksu bölgesi için yatırımcıların da taleplerini almaya başladıklarını kaydeden Recep Altepe, termal suyu olan diğer ilçelerde de tesisleşmede gittiklerini belirtti. Ulaşım yatırımlarıyla ilgili de bilgi veren Altepe, kent ulaşımını tüm ilçelerle birlikte raylı sistem ve teleferik ulaşımıyla rahatlatacaklarını söyledi.

Tramvay ve uçaktan sonra sırada savunma sanayi var

Sanayi kenti olan Bursa’nın katma değerli üretimde de öne çıkması için çalıştıklarını vurgulayan Altepe, raylı sistem üretiminin ardından uçak üretiminin de başladığını, yapılan raylı sistem üretimiyle belediyenin 440 milyon lira kara geçtiğine dikkat çekti. Recep Altepe, hedeflerinin yerli savunma sanayi ürünlerinin üretilmesi olduğuna değinerek; “Bilim Merkezi’nde uçak similatörü var. geçenlerde durmuş. Amerika’yı aradık ve açtırdık. Buradaki oyuncak uçağın bile kumandası Amerika’da. Düşünün, gerçek uçağımızın kumandası nerede. Onun için kendi yazılımımız, kendi elektronik cihazımızı üretmemiz lazım. Burada bir rol bekliyoruz. Genel Kurmak Başkanı ve Kuvvet Komutanlarıyla, Savunma Bakanlığı ve Başbakanlıkla görüşüyoruz. Bursa bu işi yapar. Bursa artık kilosu 5 eurodan parçalar değil, 55 euro olan tramvay, 500 euro olan uçak, 250 euro olan savunma sanayi parçaları üretsin. Bu altyapı bizde var” diye konuştu.   

Altının kilogram fiyatı 2 milyon 795 bin lira oldu Ümit Özlale İYİ Parti'den istifa etti Beklentiler altının ateşini yükseltti: Ons altında yeni rekor Cinsel istismara uğrayan Sıla bebek entübe edildi Gelir ve kurum geçici vergi beyannameleri için yarın son gün