Bilim Festivali’ne start verildi
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin uluslararası prestij etkinliği Bursa Bilim Şenliği 2019 için hazırlıklar başladı. Türkiye’nin en büyük, dünyanın sayılı bilimsel etkinliği için alanında uzman isimlerden oluşan danışma kurulu etkinliğin yol haritasını belirledi.
Abone olBURSA (DÜNYA) - Büyükşehir Belediyesi Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından düzenlenen ve dünyanın sayılı bilimsel etkinliklerinden biri olan Bursa Bilim Festivali için geri sayım başladı. Türkiye’nin en büyük uluslararası bilimsel etkinliği için alanında uzman isimlerden oluşan danışma kurulu, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde (Bursa BTM) ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Bursa BTM Genel Koordinatörü Fehim Ferik’in başkanlığında gerçekleştirilen danışma kurulu toplantısına BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Türkiye Teknoloji Takımı (T3Vakfı) Genel Müdürü Ömer Kökçam, Ticaret İl Müdürü Zübeyir Tokgöz ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Uludağ Teknoloji Geliştirme Merkezi yetkilileri katıldı. Bursa’da bilimsel sosyal projelerle ilgilenen kurumların başında yer alan Limak Uludağ Elektrik, Tofaş, Emko, Coşkunöz, Borçelik, Autodesk, Eker, İnoksan ve Burulaş firmalarının temsilcilerinin de yer aldığı danışma kurulu toplantısında Bursa Bilim Festivali’nin 2019 yılı vizyonu değerlendirildi.
Dereceye giren projelerden 5’i ticarileşti
Toplantıda, Türkiye ve dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeler ele alınırken, yerli üretim ve milli teknoloji üzerinden birçok alanda ihtiyaç duyulan nitelikli işgücü ile kamu özel sektör işbirliğine vurgu yapıldı. Bursa BTM Genel Koordinatörü Fehim Ferik, “Etkinlik çerçevesinde gerçekleştirilen proje yarışmasında dereceye giren projelerden 5’i ticarileştirildi, bir proje de melek yatırımcı buldu. Proje yarışmasında dereceye giren iki proje sahibi de kendi şirketlerinde terfi aldı. Böylesine büyük çapta gerçekleştirdiğimiz organizasyonun daha da geniş kitlelere ulaştırmanın gayreti içindeyiz” diye konuştu.
BTM - T3 Vakfı işbirliği
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Genel Müdürü Ömer Kökçam ise bilim toplumu oluşturmada Bursa Bilim Festivali’nin önemine dikkat çekti. Kökçam, “Milli teknoloji hareketi kapsamında bu ülkenin menfaati için çalışan her bir birey, kurum ve kuruluşu desteklemek gibi bir misyonumuz var. TEKNOFEST gibi büyük organizasyonların yanı sıra dene-yap atölyelerimiz ve özel eğitimlerimizle yeni fikirlerin ve yeni girişimcilerin yetişmesini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. Kökçam, geleceğin teknoloji yıldızlarını seçmek amacıyla başlattıkları DENE-YAP atölyelerinin etap etap 81 ilde uyulacağını anlattı. Toplantının ardından Bursa Bilim Festivali 2019’un ana temasının ‘Oyuna dâhil ol’, nitelikli işgücü üzerine kurgulanması üzerine görüş birliğine varıldı.