Atışkan, satışlarından ihracatın aldığı payı artıracak

Atışkan Yapı Ürünleri, bu yıl satışlarından ihracatın aldığı payı yüzde 25'e çıkarmayı hedefliyor.

Abone ol

ESKİŞEHİR (DÜNYA) - Alçı üretiminde faaliyet gösteren Atışkan Yapı Ürünleri, bu yıl satışlarından ihracatın aldığı payı artırarak, söz konusu oranı yüzde 25'e çıkarmak istiyor. Atışkan Yapı Ürünleri Genel Müdürü Rauf Göktaş, "İspanya, Portekiz, Malta, Bulgaristan, Gürcistan, Rusya, Ukrayna, Türkmenistan ile tüm Afrika pazarına ihracat yapıyoruz. Geçen yıl, 2014'e göre yaklaşık yüzde 15 büyüdük. Piyasadaki ekonomik sorunlara rağmen bu yıl yüzde 12 büyüme öngörüyoruz" dedi.

Sektörde yapı malzemeleri imalatında öne çıkma hedeflerinin bulunduğuna dikkat çeken Rauf Göktaş, "Bu hedef doğrultusunda yatırımlar yapıyoruz. Bunun yanı sıra tesislerimizde verimliliği artırmaya yönelik yatırım planlarımız da var" şeklinde konuştu.
SHIELDEX marka dış cephe plakası ve uygulamada detay çözümleriyle sektörün ileri gelen firmaları arasında yer alma hedefinde olduklarını belirten Rauf Göktaş, bu hedef doğrultusunda yapı kimyasalları alanındaki Ar-Ge çalışmalarına hız verdiklerini aktardı. Önümüzdeki yıllarda ürün portföyünü yeni ürünlerle genişletme hazırlığı içinde olduklarını söyleyen Göktaş, " Marka bilinirliğimizi artırmak için gerekli yatırımları gerçekleştirerek sürdürülebilir büyümeye odaklandık. Eskişehir merkez olmak üzere Marmara, Ege, Akdeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde satış yapımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Üretimimizde üst düzeyde müşteri memnuniyeti ve en iyi kalite ile verimlilik hedefliyoruz. Uluslararası standartlarda kalite anlayışı ve teknolojiye sahibiz. Ayrıca her geçen gün büyüyen ve gelişen Ar-Ge laboratuarımızda sürekli ürün iyileştirme ve geliştirme çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Bu yıl 39'uncusu düzenlenen Yapı Fuarı'nda ziyaretçilerini ağırladıklarını söyleyen Göktaş, " Fuarda dış cepheler için alçı plaka ve uygulama detay çözümlerimizle yer aldık. Ayrıca asma tavan plakaları, yapı kimyasalları, ısı yalıtım sistem ürünleri, brüt beton astarı, iç ve dış cephe kullanıma hazır macunlar ile su yalıtım membranları ürünlerimizi sergiledik" dedi.

Yapı kimyasalları ve dış cephe kaplamaları sektöründeki sorunların başında kalitesiz imalatların geldiğini açıklayan Rauf Göktaş, sektördeki bazı uygulayıcı firmaların küçük atölyelerde denetimden uzak ve kalitesi tartışılan ürünler imal edip doğrudan uygulama yaptıklarını aktardı.

Öldürülen Narin Güran'ın ağabeyi konuştu İstanbul'a kar yağacak mı? Uzmanı açıkladı Trabzonspor-Beşiktaş derbisi için seyirci kararı Beykoz'da pimi çekilmemiş 2 adet el bombası bulundu Ons altın ABD enflasyon verisi sonrası toparlanıyor