“Arabuluculuk hızlı ve etkin çözüm sağlar”

DOSABSİAD, işveren ve çalışan arasında yaşanılan anlaşmazlıkların ortadan kaldırılması için Adalet Bakanlığı tarafından uygulamaya başlanan arabuluculuk konusunda bilgilendirici bir seminer düzenledi.

Abone ol

BURSA (DÜNYA) - Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Yönetimi, üyeleri için arabuluculuk ile ilgili toplantı organize etti. DOSABSİAD seminer salonunda gerçekleşen toplantıya; DOSABSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve DOSAB’ta faaliyet gösteren firmaların yöneticileri katıldı. Programın konuk konuşmacıları ise Etkin Arabuluculuk Merkezi Avukatları Hilal Ülker Çahantimur, Mercan Bayraktar ve Deniz Şahin Bilol oldu.

Ekip adına konuşan Hilal Ülker Çahantimur, arabuluculuk ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Arabuluculuk ve arabulucu kavramlarıyla ilgili terim karmaşasını ortadan kaldırmak için bilgiler veren Çahantimur, arabuluculuğu “Tarafların iletişim kurmalarını sağlayan, aralarında çözüm bulma sürecini yöneten ve taraflara çözüm önerisi getirebilen uzmanlık eğitimi almış bir hukukçunun çözüm yöntemidir” diye tanımladı. Çahantimur ayrıca, arabuluculuk yapan kişilerin, Adalet Bakanlığı resmi siciline kayıtlı, arabuluculuk sınavlarında başarılı olmuş kişilerden oluştuğunu da sözlerine ekledi.

Arabuluculuğun, özellikle son yıllarda ihtiyaç duyulan bir yöntem haline geldiğini ifade eden Çahantimur, şöyle konuştu: “Firmalar arabuluculuğu tercih ederken hep ‘neden tercih etmeliyim’ diye soruyorlar. Arabuluculuk, hızlı ve etkin çözüm sağlar, mahkeme kararı gücündedir, kesindir, aynı noktada tekrar yargılama yapılamaz ve taraflar arasında barış sağlar. Ayrıca ticari hayatın devamlılığı için de olumlu sonuçlar doğurur. Dolayısıyla arabuluculuk özellikle dava yoluyla karşılaştırıldığında birçok avantajı olan bir yöntemdir” diye konuştu.

Çahantimur sunumunda ayrıca, zorunlu arabuluculuklar için, Adalet Bakanlığı bütçesinden ödenen ve taraflarca karşılanan arabuluculuk ücretinin, yargılama giderlerinden sayıldığı bilgisini de verdi.

Serenay Sarıkaya tanık sıfatıyla adliyeye geldi Almanya'da 'Dubai Çikolatası' krizi! Türkiye’de üretildiği için yasaklandı Yasaklı şirketlerin sayısı artıyor! ABD'den ihracat kararı Petrol fiyatları için 2025 tahmini! 'Önce yükselip sonra düşecek' 10 AB ülkesinden Rus LNG'sinin yasaklanması talebi