Anadolu OSB’den iş garantili staj imkânı

İşletmelerde staj yapan öğrencilere iş garantisi verdiklerini ifade eden Anadolu OSB Başkanı Tuncay, bir ay içerisinde 200’ün üzerinde mesleki ve teknik eğitim alan öğrencinin OSB'yi ziyaret ettiğini söyledi.

Abone ol

ANKARA - Türkiye’de üretimin en önemli sorunlarından birisinin nitelikli işgücünün sanayide yer bulamaması olduğunu dile getiren Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, bu konuda bölge olarak özel çalışma yaptıklarını kaydetti.

Bölgedeki meslek lisesi öğrencilerine sürekli gezi imkanı sağladıklarını ve işletmelerde staj yapanlara iş garantisi verdiklerini aktaran Tuncay, bu uygulamanın hem öğrencilerin not ortalamasını yükselttiğini hem de meslek lisesine yönelik talebi arttırdığını söyledi. Tuncay, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi’ni (Anadolu OSB) bir ay içerisinde 200’ün üzerinde mesleki ve teknik eğitim alan öğrencinin ziyaret ettiğini ve bölgenin yatırımcılarının, iş garantili uygulamalı eğitim için öğrencilere kapısını açtığını aktardı.

Burs imkanı artacak

Anadolu OSB’nin önümüzdeki dönem burs imkanını artıracağını kaydeden Tuncay, bölge olarak tüm imkanlardan mesleki eğitim alan öğrencileri faydalandırmaya çalıştıklarını söyledi. Öğrencilerin iş garantili uygulamalı eğitim alabilmeleri için yatırımcıların destek olduğunu belirten Tuncay, “Öğrenciler, önümüzdeki dönem bölgemizdeki birçok fabrikada staj yapacak. Özellikle Polatlı Meslek Lisesi’nden ziyaretimize gelen öğrenciler şimdiden başarı ortalamalarını yükseltti ve bağlı bulundukları ilçede mesleki eğitime olan ilginin artmasına neden oldu. Aynı zamanda doğa uyumlu, yenilikçi bir sanayinin olabileceğini ve üretimin önemini anladı” dedi.

Türkiye’de eğitim modeli değişmeden, hiçbir şeyin değişemeyecğini savunan Tuncay, “Rahmetli Vehbi Koç’un da ifade ettiği gibi, ülkemizde hala meslek lisesi memleket meselesidir. Ülkemizin en önemli üç sorunu var; üretimsizlik, mesleksizlik ve işsizlik” diye konuştu. Mesleksizliğin işsizliği, işsizliğin ise üretimsizliği doğurduğunu kaydeden Tuncay, “Mesleksiz bir toplumun her anlamda kendisini ileriye taşıması mümkün değildir. Bizde ülke ekonomisinin yapı taşı olan sanayiciler olarak, bu konuda en az devlet mekanizmaları kadar elimizden geleni yapmamız gerekiyor” dedi.

Ehliyet sınavında yeni düzenlemeler İşte 'Instagram'a nasıl girerim' sorusunun yanıtı... Milli atlet Ersu Şaşma, sırıkla atlamada finalde! MİT'tin tarihi operasyonunda takas edilen önemli isimler Sen Nehri'ndeki triatlon antrenmanı kirlilik nedeniyle iptal edildi