Adana’da denize yapay resifler bırakıldı

Adana’nın Karataş ilçesinde, balık popülasyonunun artırılması ve sürdürülebilir balıkçılığın geliştirilmesi amacıyla tasarlanan yapay resifler denizle buluşturuldu.

Abone ol

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Karataş Belediyesi’nce yürütülen ‘Karataş Yapay Resif Projesi’ kapsamında her biri 850 kilogram ağırlığındaki 400 adet beton resif, denizin 2 mil açığında belirlenen dört noktada suya bırakıldı.

Balıkçılığa katkı sağlayacak

Karataş Kaymakamı Selami Alper Özkan, projenin ilçenin ekonomik yapısında çok önemli yeri olan balıkçılığa önemli katkılar sağlamasını beklediklerini söyledi. Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz da “Yaklaşık 5 bin insanımız bu meslekten kazanç sağlıyor. Türkiye’deki karides üretiminin yüzde 60’ı bu bölgede gerçekleşiyor. Sürdürülebilirlik açısından önemli bir proje” diye konuştu.

Dilencinin günlük kazancı karşısında şaşıp kaldılar Galata Kulesi çevresinde yangın: Duman altında kaldı Silivri'de yangın: D-100 Edirne istikameti trafiğe kapatıldı Hollanda maçı sonrası gündem yaratan paylaşım Lufthansa ve Avusturya Havayolları İsrail uçuşlarını iptal etti