53.Uluslararası Bursa Festivali 10 Haziran’da başlıyor

1 milyon 75 bin lira bütçeyle hazırlanan festival kapsamında Selami Şahin, Işın Karaca, Murat Boz'un da aralarında olduğu çok sayıda isim konser verecek

Abone ol

Zehra ORUÇ

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 53’üncüsü düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Festivali, kentte kültür ve sanat rüzgarları estirecek. 

10 Haziran - 5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalde, dünyaca ünlü sanatçılar sahne alacak. 1 milyon 75 bin TL bütçeyle hazırlanan festival kapsamında; Selami Şahin, Işın Karaca, Hande Yener, Moğollar, Kurtulan Ekspres, Murat Boz, Tomatito, Yavuz Bingöl, Öykü Gürman, Emel Sayın konserleri; Kavafis Projesi, Birjan ve Sara Operası, Muhteşem Süleyman Operası, Karagöz Halk Dansları Topluluğu, Orlando Poleo ve Chaworo Orkestrası ile Los Vivancos programı yer alacak. Festivalin son etkinliği olan ve 25’in üzerinde ülkenin katılacağı 28. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması ise, 519 bin TL bütçeyle gerçekleştirilecek. Bilet fiyatları ise, 7 TL -38 TL arasında değişecek. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliği ve Durmazlar Makine ile Uludağ İçecek sponsorluğunda gerçekleştirilen Bursa Festivali’nin gelecek yıllarda tüm Marmara Bölgesi'ne, ardından da ülke geneline yayılması hedefleniyor.

53. Uluslararası Bursa Festivali programının açıklandığı ve Hilton Bursa'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, festivalin bu yılki bütçesini 1 milyon 75 bin TL, Altın Karagöz etkinliğinin ise, 519 bin TL olarak açıkladı. Sanatın ülkeleri birleştiren ortak dil olduğuna vurgu yapan Altepe, “Amacımız Bursa’nın ulusal ve uluslararası düzeyde tanınırlığını artırmak” dedi. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ise, dünyadaki farklı kültür mozaiklerini Bursalılarla buluşturmak amacıyla güzel bir program hazırladıklarını belirtti.

KPSS Ortaöğretim temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı erişime açıldı Çanakkale'de 3,6 büyüklüğünde deprem Narin Güran cinayetinde iki gözaltı daha! Manş Denizi'nde mülteci teknesi battı: En az 8 ölü Korkutan görüntü! Denizin üzerinde bir anda belirdi