10 yıllık dava sonuçlandı: Esençay yeniden belde oldu

Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Esençay beldesi, kanun gereği nüfusu 2 binin altına düşünce 2014 yılında köye dönüştürüldü. On yıllık dava sürecinin ardından Ankara 13. İdare Mahkemesi kararı ile Esençay, tekrar belde statüsü kazandı. Amasya Valiliği personeli olan ve kayyum olarak atanan Belediye Başkanı Salim Akbaş, belde halkına, açılış ve belediye hakkının iadesi ve işletilecek süreci anlattı.

AA | Abone ol

Salim Akbaş, "Esençay köyümüzün belediyeye dönüşmesi nedeniyle Sayın Valimiz tarafından görevlendirildim. Süreçle ilgili görevlendirme süreci ile yapılacaklarla ilgili Esençaylı hemşehlerimize gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Bu toplantı inşallah hayırlı uğurlu olur. Bu süreç sonrasında gereken hizmetler ilerleyen zamanlarda yapılacaktır, inşallah seçim sürecine kadar bu şekilde bir işi devam ettireceğiz" dedi.

Muhtarlık ve belediye başkanlığı bir arada

Muhtarın da görevini sürdüreceğini aktaran Akbaş, hem muhtarlık hem de belediye başkanlığı tabelasının olacağını bildirdi. Akbaş, şunları kaydetti: "Şu an muhtarlığımız devam ediyor, muhtarlığımız da başımızın tacı, muhtar da elbette ki yanımızda yanı başımızda ona da en güzel şekilde bir yer vereceğiz belediye binamızda. Kasabamız tekrar ilçemize, ilimize, ülkemize hayırlı olsun. Çıktığımız yolda Allah utandırmasın, hepinize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Akbaş, belediye başkanlığı seçiminin 2025 yılının Haziran ayında yapılacağını ve kendisinin aday olmayacağını sözlerine ekledi.

Oyuncu Tuncay Akça hayatını kaybetti Sağlık Bakanlığı'ndan 'maymun çiçeği rehberi' Sosyal medyadaki gayrimenkul ilanları da denetlenecek MEB'den genelge: 81 ile gönderildi Meteoroloji uyardı, sıcaklıklar yükseliyor: Artış 8 dereceyi bulacak