'Şimdi Antalya Zamanı' ile dünyaya, kampanya çağrısıyla THY'ye davet

Antalya Ticaret Borsası, turizmde yaşanan krizi aşmak için 'Şimdi Antalya Zamanı' kampanyası başlattı. Kampanya sosyal medya aracılığıyla hızla büyürken, Borsa'nın Başkanı Ali Çandır'ın THY'ye de çağrısı oldu.

Abone ol

FİKRİ CİNOKUR

ANTALYA - Antalya'da turizmde sorunlardan çıkış için kampanyalar başladı. Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde 'Şimdi Antalya Zamanı' ismiyle başlatılan kampanyaya ilgi giderek artıyor. Hem Antalyalılar hem de Antalya'ya gelen yerli ve yabancı turistler kentin güzelliklerini çektikleri fotoğraflarla yansıtmaya başladı. Türkçe #SimdiAntalyaZamani İngilizce #itstimeforAntalyanow hashtag'iyle yürütülen kampanyada sadece bayram süresince yaklaşık 2 bin fotoğraf ve video paylaşıldı. Kampanya ile Antalya'ya dikkat çekmek istediklerini belirten ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, "THY uluslararası alanda yaptığı kampanyayı 'Şimdi Antalya zamanı. Gidiş sizden dönüş bizden' diyerek düzenleyebilir ve Antalya'ya gelişi artırabilir" dedi. Turizm sektöründe Rusya ve İsrail ile atılan adımlar umut olurken, krizi en sert hisseden Antalya'da çıkış için kampanyalar başladı. Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde 'Şimdi Antalya Zamanı' kampanyası büyüyor. Sosyal medya üzerinden ilgi gören kampanya ile hem Antalyalılar hem de Antalya'ya gelen yerli ve yabancı turistler kentin güzelliklerini çektikleri fotoğraflarla yansıtmaya başladı. Türkçe #SimdiAntalyaZamani İngilizce #itstimeforAntalyanow hashtag 'iyle yürütülen kampanyada sadece bayram süresince yaklaşık 2 bin fotoğraf ve video paylaşıldı. ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, düzenledikleri kampanya ile Antalya'ya dikkat çekmeye çalıştıklarını kaydetti. Çandır, ayrıca, "THY uluslararası alanda yaptığı kampanyayı 'Şimdi Antalya zamanı. Gidiş sizden dönüş bizden' diyerek düzenleyebilir ve Antalya'ya gelişi artırabilir" dedi.

ATB Başkanı Ali Çandır, Rus uçağının düşürülmesi ve terör olayları nedeniyle turizm sektörü ve il ekonomisinin 20 yılın en kötü dönemini geçirdiğini belirtti.

Gazipaşa'dan Kaş'a Antalya fotoğrafları paylaşıldı

Yaş meyve-sebze ihracatı ve turizme bağlı onlarca sektörün sıkıntılarının aşılması için 'Şimdi Antalya Zamanı' adlı kampanya başlattıklarını anlatan Çandır, sosyal medyada Antalya görselleriyle yerli ve yabancı turistten yatırımcılara birçok alanda Antalya'ya gelmeleri için davette bulunduklarını kaydetti.

'Şimdi Antalya Zamanı' sloganıyla yürütülen kampanyada, Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya kanallarında GaziATB Başkanı Ali Çandır, turizm sektörü ve il ekonomisinin 20 yılın en kötü dönemini geçirdiğini belirtti.
paşa'dan Kaş'a Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin yer aldığı fotoğraf ve videolarıyla yerli ve yabancıları Antalya'ya davet ettiklerini anlatan Çandır, "Bir aydır yürüttüğümüz kampanyada on binlerce kişiye ulaştık" dedi.

Eski günlere dönmek için çalışıyoruz

Antalya'da yaşayan bir birey ve kurum olarak sorumlulukla hareket ettiklerini ifade eden Ali Çandır, şöyle devam etti: 

"Biz Antalya'ya çok inanıyoruz. Antalya'nın sahip olduğu potansiyelin farkındayız. Bugünlerde belki biraz kötüye gitmiş olabilir ama bu potansiyelin tekrar harekete geçmesi için insanların birlikte hareket ederek, aidiyet duygusuyla Antalya'yı kısa sürede bu çıkmazdan, bu sarmaldan kurtaracağı inancını belirten bir çabadır esasında… Antalya'daki karar vericileri ve kanaat önderlerini de bu çabanın etrafında toplanmaya davet ediyoruz. Hep beraber biz 'Şimdi Antalya Zamanı' diyerek birçok sorunumuza çözüm üretebiliriz. Çünkü Antalya yarattığı katma değerle, getirdiği dövizle, dünyaya açılan pencere vasfıyla bunları hak ediyor. Antalya bütün Türkiye için altın yumurtlayan bir tavuk. Biz tekrar bunun eski günlerine dönmesi için bir aidiyet, sorumluluk duygusuyla harekete geçirmeye çalışıyoruz."

3 gün kalana bir gün hediye edilebilir

Antalya'da turizm sektörünün pek çok firmaya katkı sağladığını dile getiren Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, "Antalya'ya milyonlarca yolcu taşıyan Türk Hava Yolları uluslararası alanda yaptığı kampanyayı 'Şimdi Antalya zamanı. Gidiş sizden dönüş bizden' diyerek düzenleyebilir ve Antalya'ya gelişi artırabilir. Kış tarifeleri uygulanabilir, artı seferler konulabilir ve Antalya'ya ulaşımın maliyeti düşürülerek daha çok turist gelmesi sağlanabilir. Turizm sektörünün aktörleri '3 gün kalıyorsanız 1 gün misafirimiz olun' gibi doğrudan turiste fayda sağlayacak şeyler sağlayabilir" diye konuştu.

Böylece turizm sektörüne uygulanan teşviklerin doğruca turisti harekete geçirecek adımlar sağlamasının da önünün açılacağı düşünülüyor.

Vali Karaloğlu'ndan da #AntalyaMerhaba kampanyası

Bursa'dan Antalya'ya yeni atanan Vali Münir Karaloğlu da Antalya turizmine katkı sunmak için #AntalyaMerhaba kampanyası başlattı. Vali Karaloğlu'nun 'güzelliği paylaşarak çoğaltalım' sözleri ile duyurduğu kampanyaya da ilgi büyük oldu. Geçtiğimiz günlerde ilk Rus turist kafilesinin Antalya'ya ulaşması nedeniyle de Karaloğlu, Antalya'ya gelen Rus turistlere Rusça olarak Twitter üzerinden 'iyi tatiller' dileklerini iletti.

Euro Bölgesi'ni kurtaran Draghi’den yeni kurtuluş planı Yeşil dönüşüm hızlanacak yenilenebilir enerji artacak Çinli EZVIZ temizlik robotlarıyla Türkiye pazarında Aktif Bank kayıtlı göçmenlere kredi verecek “İzmir lojistik sektöründe yeniden konumlanmalı”