Türkiye'de maymun çiçeği ve Covid-19 var mı? Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan açıklama

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye'de maymun çiçeği virüsü ve Covid-19'le ilgili gelişmelerin takip edildiğini söyledi. Memişoğlu, maymun çiçeği virüsü ve Covid-19'a dair bir alarmın söz konusu olmadığını ifade etti.

Abone ol

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bakanlıkta bir araya gelerek yürütülen ve planlanan projeler ile bakanlığın yol haritası hakkında bilgi verdi.

Maymun çiçeği virüsü ve Covid-19’a ilişkin soruları cevaplayan Memişoğlu, “Maymun çiçeği ve Covid ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Ancak şu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu değil” dedi.

Memişoğlu, Covid-19 pandemisinde dünyada iki senede 6 milyon kişinin öldüğünü, senede 17 milyon kişinin inme, kalp krizi gibi dolaşım hastalıklarından öldüğünü belirterek, “Eğer kilonuz varsa, hareketsizseniz, yanlış besleniyorsanız, stresiniz varsa, kendi bedeninize bakmıyorsanız ölüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

'İyinin takdir gördüğü bir yapı inşa edeceğiz'

Hekimlerin kendilerini değerli hissetmek istediğini ve bunun hep beraber sağlanması gerektiğini dile getiren Bakan Memişoğlu, “Hekim değerli hissederse her şey değişir; daha büyük bir özveriyle çalışır, hastasına da, bize de, sağlık sistemimize de sahip çıkar. Hekimlik yapanlara, kendisini mesleğine adayıp severek icra eden insanlarımıza, vatandaşlarımıza duygusal anlamda da her türlü desteği verebilecek meslektaşlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Mesleğini iyi yapan herkesi pozitif algıyla desteklemeliyiz. İyinin takdir gördüğü ve daha da değerli hissettirildiği bir yapı inşa edeceğiz” dedi.

'Sağlığın suistimaline izin vermeyeceğiz'

Sağlığın bir kamu hizmeti olduğuna dikkati çeken Memişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özel sektör eliyle işletilen sağlık kuruluşları da kamu hizmeti vermektedir. Yalnızca işletme ve finansman yönünden farklıdırlar. Sağlıkla ilgili tıbbi gereklilik haricinde işlem yapan tüm kuruluşlar kamu özel fark etmeksizin denetlenir ve cezalandırılır. Bazen şikâyet üzerine, bazen rutin, bazen de habersiz denetleme yapılır. Bu konuda oldukça iyi bir altyapıya sahibiz. Sağlık hassas bir konu, vatandaşlarımız her türlü sese kulak verebilir ve mağdur olabilir. Sağlığın suistimaline izin vermeyeceğiz ve bu konunun üzerine gideceğiz. Dünyaya örnek olacak, iyi sağlık hizmeti sunan bir özel sektörümüz var. Özel sektör de kamuya hizmet ediyor ve ülkemize büyük bir fayda sağlıyor. Bizim kontrolümüzde sağlığı kamu hizmeti olarak gören bir özel sektörü teşvik edeceğiz."

Eczanelerde ilaç temini konusundaki soruları da cevaplayan Memişoğlu, eczanelerde ilaç sorununun olmadığını, konunun doğrudan ilaç markası üzerinden değil etken maddesi üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, ilaç temini konusunda herhangi bir sorunun bulunmadığını dile getirdi.

AK Parti'ye katılan isimlere rozet takıldı Zemini kaya gibi sağlam! Naci Görür'den 'dinamit'li mesaj ABD'de mortgage faizleri gerilerken başvurular arttı Türkiye'de maymun çiçeği ve Covid-19 var mı? Ankara'da okul servis ücretlerine yüzde 40 zam