Kızılay'dan "sevgi valizi" kampanyası

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "sevgi valizi" adlı bağış kampanyasıyla ihtiyaç sahibi ailenin yeni doğan bebeğinin 6 aylık ihtiyaçları karşılayacaklarını söyledi.

Abone ol

ŞANLIURFA - Akar, Birecik ilçesinde Türk Kızılayı tarafından başlatılan "sevgi valizi" kampanyasını tanıttı.  

Türk Kızılayın internet sitesindeki bağış bölümündeki "sevgi bohçası" kampanyasını "sevgi valizi" ismiyle daha genişlettiklerii vurgulayan Akar, kampanya ile ihtiyaç sahibi ailelerin yeni doğan bebeklerinin 6 aylık ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirtti.  

Akar, kampanya ile ilgili şunları kaydetti: 

"Kampanya daha önce 'sevgi bohçası' adıyla devam ediyordu. Eski geleneklere göre bu yardımları bohçalayarak ihtiyaç sahibi yeni doğan annelere veriyorduk. Şimdi bunun kapsamını genişleterek 'sevgi valizi'ne dönüştürdük. Valizin rengi kırmızı ve üzerinde de anne ve çocuk resmi olacak. İçerisinde ise çocuk bezi, ayakkabı, emzik, mama gibi bebeklerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılayacak malzeme ve gıda ürünleri bulunacak.  Dolayısıyla bu kurum milletin malıdır ve Türk Kızılayını daha fazla milletin malı haline getireceğiz." 

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Van'da korkutan deprem Yurt genelinde 2 milyon 411 bin 916 araç denetlendi Alışveriş merkezinde yangın paniği: 2 otel boşaltıldı 'Cübbeli Ahmet'e saldırı!