Hasta dernekleri kapasite geliştirme programı KÜ'nde

Abone ol

İSTANBUL - Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü ve ilaç sektörünün lider şirketlerinden Novartis işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen, "Hasta Dernekleri Kapasite Geliştirme Eğitim Programı"nın ilk bölümü 2-3 Haziran 2012, ikinci bölümü ise 13-14 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında katılımcılara, stratejik yönetim, proje ve finansal kaynakların yönetimi dahil olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının ihtiyaçları çerçevesinde birçok alanda eğitim verildi.
Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü ve Novartis işbirliği ile gerçekleştirilen "Hasta Dernekleri Kapasite Geliştirme Eğitim Programı"nın bu yılki ilk iki bölümü gerçekleştirildi. İlki 2-3 Haziran 2012, ikincisi 13-14 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenen eğitimlerin üçüncüsü ise 24-25 Kasım 2012’de gerçekleştirilecek.  Eğitim programı kapsamında, katılımcılara iş yöntemleri aktarılarak, sivil toplum kuruluşların ve derneklerin hasta, hasta yakınları ve topluma doğru şekilde erişmelerinin sağlanması amaçlanıyor.

Bu yılki eğitim programına Pembe Hanım Derneği, İstanbul Kanser Hastaları ve Yakınları Derneği, KanserDer, Europa Donna Türkiye (Meme Hastalıkları Koalisyonu Derneği), Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları ve Araştırma Eğitim Birliği Derneği, Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneği (ONKO-SEV), Türkiye Multipl Skleroz ve İzmir Multipl Skleroz Dernekleri katıldı.
2-3 Haziran 2012 tarihlerinde düzenlenen programın ilk bölümünde "Strateji, Stratejik Planlama Süreçleri ve Strateji Oluşturma" konularının yanı sıra "Performans Yönetimi", "Kurumların ve Çalışanların Performanslarının Ölçümü", "Performans Göstergeleri Nasıl Belirlenir" konuları ele alındı. Takip eden programda ise "Sivil Toplum Nedir?", "Sivil Toplum Kuruluşları Ne İçin Vardır?" soruları üzerine odaklanılarak "STK’ların Oluşturulmasında Dikkat Edilmesi Gereken Hukuki ve Etik Kurallar" işlendi.

13-14 Ekim 2012 tarihlerinde düzenlenen eğitim programında ise "STK Çalışmalarının Finansmanı", "Kaynak Geliştirme Süreçleri", "İnsan Kaynakları Geliştirme", "Gönüllülük Sisteminin Kurulması ve Yönetimi" konuları anlatıldı. İlk bölümde verilen eğitimin devamı niteliğinde Proje Yönetimi üzerinde duruldu ve "Proje Nasıl Yönetilir?", "Projelerde Liderlik ve Ekip Oluşturma", "Projenin Planlanması", "Proje Takip ve Kontrolü" konuları tartışıldı. 24-25 Kasım 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek 3’üncü bölümde ise " İkna ve İletişim" konuları ele alınacak.

Koç Üniversitesi olarak, yerel hasta derneklerinin profesyonel yetkinlik düzeylerini geliştirebilmelerini desteklemek amacıyla, dünya çapında birçok ülkede yürüyen bu önemli projeyi ikinci kez uygulamaya başlattıkları için çok mutlu olduklarını belirten Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı; "Eğitim programlarıyla derneklerin hasta, hasta yakınları ve topluma doğru şekilde erişmelerini ve onlara destek vermelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Sivil hayatın geliştirilmesi ve sivil toplum kuruluşlarının çok daha güçlü olmasını desteklemeye yönelik bu önemli proje kapsamında Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü olarak, bilgi birikimimizi sosyal sorumluluk bilinci ile toplumla paylaşıyoruz" dedi.

Koç Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Program Koordinatörü Levent Bağcı ise, "Koç Üniversitesi öğretim görevlileri, mezunları ve konusunda uzman konuk konuşmacıların katılımıyla yürütülen gelişmiş eğitim programlarıyla, dernekler hedef kitlelerinin  ihtiyaçlarına en iyi nasıl yanıt verebileceklerine ilişkin bilgi düzeylerini artıracak, bu şekilde topluma daha faydalı çalışmalara imza atabilecekler" dedi.

İçişleri Bakanlığında Narin Güran için güvenlik toplantısı Ünlü şarkıcı Kıraç, konserine giderken kayboldu Erdoğan'dan Narin Güran mesajı! Çin, sağlık sektörünü yabancı sermayeye açıyor Anketler ne diyor, Harris mi, Trump mı?