Estetiğin ‘maskülen’ hali!

Kim demiş "estetik kadın işi" diye. Türk erkeklerinin en çok tercih ettiği estetik uygulamaların başında bölgesel zayıflama, lazer epilasyon, göz kapağı kaldırma, gözaltı aydınlatması ve botoks geliyor.

Abone ol

Estetik, artık lüks değil ‘ihtiyaç’ olarak tanımlanıyor. Estetik cerrahiye yönelik sağlık turizmi her geçen gün daha fazla talep görüyor. Türkiye özellikle, Ortadoğu ülkeleri, İngiltere, Almanya, Danimarka, Hollanda, İsviçre gibi ülkelerden bu amaçla gelen turistleri ağırlıyor. Fakat sektörde önemli bir dönüşüm var.

Uzun süredir sektörün tek hedef kitlesi kadınlar değil. Eskiden sadece sağlık nedeniyle yapılan erkek plastik cerrahi ameliyatları, bugün tamamen "görüntüyü kurtarma" amacına dönmüş durumda. Artık estetik cerrahi kliniklerinin bekleme odalarında kadınlar kadar erkekler de var. Belki daha fazla… Bu değişimi Clinimed Dermatoloji, Medikal Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği Medikal Direktörü Murat Güner'den dinliyoruz. Güner, “On yıl önce estetik operasyon yaptırma oranlarında erkekler yüzde 10, kadınlar yüzde 90'dı. 2016’da yüzde 40 erkekler, yüzde 60 kadınlar şeklinde değişiklik gösterdi” diyor. Estetiğe başvuran erkeklerin sayısının azımsanmayacak ölçüde arttığı görülüyor. Peki, Türkiye’de erkekler en çok hangi estetik operasyonlara ilgi gösteriyor? İşte, o uygulamalar…

YEMEK ARASI SAÇ DOLGUSU: Erkeklerin en doğal estetik sorunlarından biri saçsızlık veya kellik. Sağlık açısından bir problem olmadığı halde estetik kaygılarla her zaman bir numaralı talep konusu. Saç dolgusu, erkeklere öğle aralarında, 20 dakika gibi kısa sürede uygulanabiliyor. Saç dolgusunun içerisindeki büyüme faktörleri birer cm aralıklarla saç derisi altına yerleştiriliyor.

MORLUKLARA LİFTİNG: Uykusuzluk ve göz yorgunlukları çoğu zaman gözaltında korkunç mor halkalara neden olabiliyor. Kadınlarda ve erkeklerde oldukça sık karşılaşılan bu durum, erkeklerin kliniklere sıkça başvurmasına neden oluyormuş. Mutsuzluk yaratan mor halkalardan kutulmak için gelen erkek yöneticiler, ‘ışıltı liftingi’ yaptırıyor.

BÖLGESEL ZAYIFLAMA: Sağlıksız beslenme ve hareketsizlik vücudun yağlanma oranını her geçen gün daha da arttırıyor. Özellikle göbek ve bel çevresindeki yağlanma erkeklerin en büyük sağlık ve estetik sorunu. Zayıflamayla ilgili erkeklerin en çok önem verdikleri konu zaman tasarrufu. Tedavi sonrası evine kapanmak veya cerrahi operasyonların komplikasyonlarıyla uğraşmak istemeyen hastalara göre çeşitli yöntemler var. Bunlar yağlanma, sarkma sorunlarının çözümünde ve vücudun yeniden şekillendirilmesinde cerrahi müdahale olmadan etki sağlayabiliyor.

Medikal estetik yıllık % 8 büyüyor

Medikal estetik sektörü, her yıl ortalama yüzde 8 büyüyor. Özellikle ameliyata gerek kalmadan uygulanan, hızlı sonuç veren işlemlere ilgi artıyor. Ameliyatsız yüz germe tedavileri, cilt yenileyici uygulamalar, botox, dolgu, kök hücre tedavisi, kırışıklık tedavileri ve leke tedavileri en sık yapılan işlemler arasında. Hastalar açısından kolay uygulanabilen bu uygulamalar medikal estetik işlemlere olan talebi artırıyor.

Ailelerin okul alışverişi bütçesi 10 bin TL Yeniden yapılandırma 5 sektörde hızlanacak Her şey dahilden vazgeçiş 50 milyar TL’lik israfı önleyecek Doğanlar'dan İzmir’e 300 milyon dolar yatırım Güneşi tercih eden sanayici rekabet avantajı elde edecek