Cerrahpaşa'dan "öldüren neşter" savunması

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimliği, doğum sırasında bebeğin yüzünün kesilmesi olayına ilişkin kendilerini "Durumun ciddiyetinden ailenin haberi vardı" diye savundu.

Abone ol
 
 
 
 
İSTANBUL - İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bir gazetede yayınlanan ''Öldüren Neşter'' başlıklı habere ilişkin bir açıklama yaptı. 
 
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimliği’nin açıklamasında,şu bilgilere yer verildi: 
 
"Erken doğum riski nedeniyle Adapazarı'nda iki hastane (bir özel hastane ve Sakarya Doğum Evi) tarafından kabul edilemeyen YS isimli 34 haftalık hamile,10 Ağustos Cuma günü saat 16.00 civarında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Doğum Anabilim Dalı'na yatırılmıştır. Enfeksiyon riski de olan hamileye sezaryen endikasyonu konarak ameliyathaneye alınmak üzere odasına müşahade için yatırılmıştır. Bu arada enfeksiyon riski nedeniyle antibiyotik başlanmış, akciğer gelişimini sağlamak için kortikosterid verilmiştir. Ancak, doğum aniden başlamış ve ilk müdahale hasta odasında, daha sonra, makat gelişi olan bebek, bir alt kattaki daha uygun olan müdahale odasına alınarak girişimde bulunulmuştur. Bu arada rahim kasılması nedeniyle bebeğin boynu sıkışmış, bebeği kurtarmak için gereken tıbbi manevralar yapılmış ve epizyotomi gerçekleştirilmiştir. Annenin hayatını riske atmamak için yapılması gereken tıbbı manevralar sırasında bebeğin dudağında ve yanağında yırtık oluşmuş ve bebek bu şekilde doğurtulduktan sonra dudağı dikilmiş yoğun bakıma alınmış, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır." 
 
Durumun ciddiyeti anlatıldı
Normal doğum sırasında rutin olarak uygulanabilen epizyotomi bebeğin hayatını tehlikeye atmadığı gibi doğumu kolaylaştırıcı bir etkisi de olduğu vurgulanan açıklamada şöyle denildi: " Epizyotomi ne annenin ne de bebeğin hayatını tehlikeye atmaz. Daha önce diğer hastaneler tarafından kabul edilmeyen hasta, en son başvuru yeri olarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Doğum Anabilim Dalı'na müracaat etmiştir. Her zaman en zor ve komplike hastalara hizmet veren hastanemizde, en başından itibaren aileye ve hasta yakınlarına durumun ciddiyeti anlatılmış ve aile bilgilendirilmiştir. Ancak hamilenin eşi ihmal olduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ve savcılık olaya müdahil olmuştur."
“Cumhuriyetin yolu 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu ile açıldı” Ofise dönüştürülen Sapphire’de kiralamalar başlıyor Karbon kredileri emisyon azaltmada yetersiz kaldı Efece Galvaniz’den İzmir’e yeni tesis yatırımı Antalya’nın tarım ürünleri ‘FoodFest’ ile dünyaya açılıyor