Bitki çayında poşetli ürünler tercih edilmeli
Açıkta satılan ürünlerin herhangi bir denetim ve bilimsel analizden geçirilmediğini belirten MÜMSAD Başkanı Yurdagül, bitki çayında poşetli ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
Abone olMutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Başkanı Metin Yurdagül, tüketicilere doğal ve kaliteli bitki ve meyve çayları için poşetli, güvenilir markaların ürünlerini tavsiye etti.
Dernek açıklamasında görüşlerine yer verilen Yurdagül, büyük çay markalarından Doğadan, Lipton ve Martin Bauer Group'un MÜMSAD çatısı altında bir araya geldiğini ve "Güvenli Çünkü Poşetli" sloganıyla ortak bir kampanyaya imza attıklarını belirtti.
Bitki ve meyve çaylarını daha fazla tüketiciye ulaştırmak ve tüketicileri bilgilendirmek için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Yurdagül, şunları kaydetti:
"Kampanya kapsamında tüketicilere doğal ve kaliteli bitki ve meyve çayları için poşetli, güvenilir markaların ürünlerini tavsiye ediyoruz. Poşetli bitki ve meyve çaylarının güvenilir ve lezzetli ürünler olduğuna vurgu yapıyoruz. Çünkü bu ürünler el değmeden hijyenik koşullarda paketleniyor, gıda kalite güvence sistemlerine uygun olarak hazırlanıyor ve üretimin her aşamasında analiz ediliyor.
Her poşette aynı standardı sunan poşetli bitki ve meyve çayları, kolay ve pratik bir şekilde hazırlanıyor. Bu önemli nedenlerden dolayı tüketicilere, 'bitki ve meyve çayınızı poşete alın, sağlıklı koşullarda üretilen güvenilir lezzetlerin tadına varın' diyoruz."
"En temel problem açıkta satılan ürünler"
Yurdagül, MÜMSAD olarak tüketicileri bilinçlendirmek istediklerini ifade ederek, kontrolsüz ve herhangi bir denetimden geçmeyen, açıkta satılan ürünlerin sektördeki en temel problem olduğunu vurguladı. Kampanya doğrultusunda halkı açıkta satılan bitki ve meyve çaylarının sağlık açısından tehlike oluşturabileceği konusunda uyarmayı amaçladıklarını bildiren Yurdagül, şu ifadeleri kullandı:
"Açıkta satılan ürünler, herhangi bir denetim ve bilimsel analizden geçirilmiyor. Kaç yıllık oldukları, ne kadar zamandır açıkta kaldıkları bilinmiyor. Güvenilir firmaların poşetli ürünleri ise üretimin her aşamasında analiz edilerek hijyeni ve doğallığı bir arada sunuyor."
Yurdagül, poşetli bitki ve meyve çayı pazarı hakkında da bilgiler verdi. Pazarın son 5 yılda diğer çay kategorileri ile kıyaslandığında hızlı geliştiğini bildiren Yurdagül, 2010 yılında 560 milyon poşetlik bir büyüklüğe sahip olan pazarın istikrarlı bir ivmeyle 2015 yılında 900 milyon poşetlik büyüklüğe ulaştığını belirtti. Yurdagül, pazarın 2016 yılı sonunda poşet bazında 930 milyon seviyesine gelmesinin beklendiğini dile getirdi.