Bakan'dan 'sütü bozuk'a açıklama

Bakan Bayraktar Bingöl saldırısının ardından yaptığı 'sütü bozuk' açıklamalarını "Çerkezdir, Araptır, Kürttür, Arnavuttur, hiçbirinden sıkıntı gelmez. Ancak kanında bozukluk varsa, sıkıntı gelir. Bunu söylemeye çalıştık" diye savundu.

Abone ol
ANKARA - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Biz dedik ki Çerkezdir, Araptır, Kürttür, Arnavuttur, bunların hiçbirinden sıkıntı gelmez. Türklerden gelmez, Kürtlerden gelmez. Ancak kanında bozukluk varsa, sütünde bozukluk varsa sıkıntı gelir. Bunu söylemeye çalıştık" dedi.
 
Bakan Bayraktar, İller Bankası Spor Kulübü sporcuları olan, 3-9 Eylül'de Bulgaristan'da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan İlhan Çıtak ile Londra Olimpiyat Oyunları'nda tekvandoda gümüş madalya kazanan Nur Tatar'a altın hediye etti.
 
Bayraktar, Bakanlık'taki törende yaptığı konuşmada, İller Bankası Spor Kulübü'nün gerek voleybolda gerekse diğer spor dallarında çok ciddi bir çalışma ve gayret içinde olduğunu söyledi.
 
Derece alan genç sporcuları kutlayarak başarılarının devamını dileyen Bayraktar, bu iki sporcuyu bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerini bildirdi.
Türkiye'yi sporda çok daha ileriye taşımayı istediklerini vurgulayan Bayraktar, Bakanlık olarak İller Bankası Spor Kulübü sporcularının daha çok dalda başarı elde etmesi için gayret göstereceklerini kaydetti.
 
Çok ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşayacağız
Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Bayraktar, "Kentsel dönüşüm kapsamında spor tesislerinde artış olacak mı" sorusu üzerine, gelecek süreçte yangın, deprem, heyelan, taşkın riski taşıyan binaları yenileyeceklerini ancak meselenin sadece bu olmadığını söyledi.
Bunun aynı zamanda bir sosyal dönüşüm olduğuna işaret eden Bayraktar, şöyle devam etti:
"Aynı zamanda Türkiye'nin modernleşmesidir. Aynı zamanda yeni yerleşim konseptlerinde, birimlerinde modern hayatın gerektirdiği bütün sosyal donatıları da barındırmaktır. Yeterli spor tesisleri, yeşil alanlar, eğitim ve sağlık tesisleri, şehir içi ormanları, parkları, bahçeleri, ulaşım ağı, meydanları, aynı zamanda enerji tasarruflu, akıllı binalar yapma noktasında çok ciddi şekilde bir şehirleşme, konutların yenilenmesi konusunda çok ciddi değişim ve dönüşüm yaşayacağız inşallah."
 
Hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz
Bakan Bayraktar, "terörle ilgili sözlerinin" sorulması üzerine de "Çok ciddi manada ciğerimiz yanıyor, aslında bir şey konuşacak durumda değiliz" ifadelerini kullandı.
Terörü bitireceklerini belirten Bayraktar, şöyle konuştu:
 
"Ben şunu vurgulamaya çalıştım, bu vatan, bu millet, bir zamanlar 23 milyon kilometrekare büyüklüğe ulaşmış bir imparatorluğun neticesinde oluşmuştur. Biz Birinci Cihan Harbi'ne girerken 4 milyon küsur kilometrekare yüz ölçümümüz vardı. 333 bin kilometrekareyle çıktık. Türkiye'nin çeşitli yerleri işgal edildi. Hepsi, affedersiniz, defoldu gitti. Bu millet çok büyük bir millettir. Bu millet sabretmesini de bilir harp etmesini de bilir bedel ödemesini de bilir."
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hiçbir zaman esaret yaşamadığını vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:
"Biz ne diyoruz, Türkiye Cumhuriyeti nüfus kağıdını taşıyan, vatandaşlık bağıyla bu ülkeye bağlı olan herkesin bu vatanı, bu milleti sevmesi lazım, bu vatana bağlanması lazım. Bizim aradığımız budur. Eğer Türkiye Cumhuriyeti nüfus kağıdını cebinde taşıyıp da bize hainlik yapıyorsa... Biz dedik ki Çerkez'dir, Arap'tır, Kürt'tür, Arnavut'tur, bunların hiçbirinden sıkıntı gelmez. Türklerden gelmez, Kürtlerden gelmez. Ancak kanında bozukluk varsa, sütünde bozukluk varsa sıkıntı gelir. Biz bunu söylemeye çalıştık. Geldiğimiz nokta budur. Satılmış veya kanı bozuk veya sütü bozuk... Yoksa bizim devletimiz büyük devlet, şerefli bir devlet. Bunu söylemeye çalıştık, herkes söylüyor bunu. Hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz."
Bakan Bayraktar, soru üzerine, karakollarla ilgili çalışmanın da çok iyi gittiğini kaydetti.
 
İçişleri Bakanlığında Narin Güran için güvenlik toplantısı Ünlü şarkıcı Kıraç, konserine giderken kayboldu Erdoğan'dan Narin Güran mesajı! Çin, sağlık sektörünü yabancı sermayeye açıyor Anketler ne diyor, Harris mi, Trump mı?