Ankara'da doğalgaz sızıntısı

Abone ol
 
ANKARA  - Başkent Doğalgaz Genel Müdürü İbrahim Halil Kırşan, Eskişehir Yolu Bağlıca Mevkii'nde doğalgaz sızıntısı meydana geldiğini açıkladı. Kırşan, bölgede doğalgaz kesintisinin olacağını bildirdi. 
 
Başkent Doğalgaz Genel Müdürü İbrahim Kırşan, yaptığı yazılı açıklamada, Eskişehir Yolu Bağlıca Mevkii'nde ANSE Alışveriş Merkezi'nin yanındaki boş arazide, bir iş makinesinin, Ankara'nın doğalgaz dağıtımını yapan 2 ana istasyondan biri olan Yapracık istasyonu çıkışındaki yüksek basınçlı doğalgaz hattına zarar vermesi sonucu, doğalgaz sızıntısı meydana geldiğini açıkladı. Kırşan, açıklamasında şöyle dedi: 
"Ancak ekiplerimiz derhal olaya müdahale ederek ve BOTAŞ Genel Müdürlüğü ekipleriyle de koordineli çalışarak doğalgazı kesmiştir. Can ve mal kaybı yaşanmaması bakımından bölgede gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Bu bakımdan vatandaşlarımızın endişe etmesini gerektirecek bir durum söz konusu değildir. Hasar gören hattın onarımı tamamlanana kadar, kentin Batı kesimine, ikinci ana istasyonumuz olan Gölbaşı RMS-A istasyonundan doğalgaz verilecektir. Bu süreçte Batı bölgemizdeki semtlerde lokal doğalgaz kesintileri yaşanabilir." 
 
Doğalgaz hattına AVM
Bu arada, gaz sızıntısının yaşandığı BOTAŞ doğalgaz boru hattının üstüne alışveriş merkezinin yapıldığını ANKA gündeme getirmişti. İmar planında ağaçlandırılacak alan olarak planlanan arsaya, alışveriş merkezi yapılması için imar planı değişikliğine gidilmiş, ayrıca boru hattındaki koruma bandının 50 metreden 20 metreye çekilmişti. Bu skandalın ortaya çıkmasının ardından BOTAŞ, Etimesgut Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi topu birbirine atarak sorumluluk üstlenmemişti. 
Başkent Üniversitesi skandalın ortaya çıkması ve doğalgaz boru hattında benzer tehlikelerin meydana gelebileceği endişesi üzerine yargıya başvurmuştu. 
İçişleri Bakanlığında Narin Güran için güvenlik toplantısı Ünlü şarkıcı Kıraç, konserine giderken kayboldu Erdoğan'dan Narin Güran mesajı! Çin, sağlık sektörünü yabancı sermayeye açıyor Anketler ne diyor, Harris mi, Trump mı?