Acil kalp vakalarında anlık EKG takibi artık mümkün

Aselsan tarafından üretilen ve ani kalp durmalarında kullanılan elektroşok cihazı Heartline OED, yerli Iot modülünün eklenmesiyle birlikte artık, acil bir vaka durumunda hastanın canlı EKG verilerinin anında Sağlık Bakanlığı'na ulaşmasını sağlıyor.

AA | Abone ol

Ani kalp durmalarında hastanın elektroşokla hayata döndürülmesine imkan veren ASELSAN Heartline OED cihazı, yurt içi ve dışında yaklaşık 10 bin merkezde görev yapıyor.

OED cihazına, milli ve yerli olarak geliştirilen IoT (nesnelerin interneti) modülü ile birlikte cihaz artık çok daha detaylı bir hizmet verme özelliğine sahip. ASELSAN i-SEE yazılımı ile haberleşen bu modül sayesinde tüm ASELSAN Heartline OED cihazlarının konum ve aktiflik durumu 7/24 uzaktan takip edilebiliyor. Acil bir vaka durumunda da hastanın canlı EKG verileri Sağlık Bakanlığı'na anlık ulaştırılabiliyor.

CHP tüm belediyelerinde 'Kent Lokantası' açacak Tuğrul Türkeş, Osman Kavala'yı ziyaret edecek İşte borsada en çok kazandıran hisseler Safiye Soyman'ın acı günü: Oğlu Harun Akaröz hayatını kaybetti Elektrik tüketimi 8 gün içinde 5 kez rekor kırdı