15 gün sonra aynaya bakabilecek

Abone ol

ANTALYA - Türkiye'nin beşinci yüz, ilk çene nakli ameliyatı yapılan Recep Sert'in sağlık durumunun iyi olduğu ve pazartesi günü yoğun bakım ünitesinden çıkarılacağı bildirildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal, Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan ile Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melike Cengiz, hastanede basın toplantısı düzenleyerek, yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen Recep Sert'in sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Doç. Dr. Cengiz, yüz nakli ameliyatının başarılı bir şekilde geçtiğini, Sert'in güzel bir yüze sahip olduğunu belirterek, sağlık durumunun yoğun bakım ünitesinden çıkabilecek duruma geldiğini söyledi.

Organların fonksiyonlarında herhangi bir sorun bulunmadığını vurgulayan Cengiz, hasta bakımının yoğun bakımda çok daha konforlu yapılmasından dolayı Sert'i 2 gün daha burada tutacaklarını kaydetti.

Beslenmesi, ilaçlarının uygulanması, temizlenmesi, bakımı, hareket ettirilmesi, fizik tedavisinin yoğun bakım ünitesinde daha uygun şartlarda yapıldığını ifade eden Cengiz, "Pazartesi günü herhangi bir olumsuzluk olmadığı takdirde normal servise çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

"10-15 gün sonra aynaya bakacak"

Doç. Dr. Özlenen Özkan da bir hafta önce ameliyat edilen Sert'in sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Cerrahi açıdan ilk 10 günün riskli olduğunu, bu riskli dönemin bitmesine 2 gün kaldığına dikkati çeken Özkan, pazartesi günü daha da rahatlayacaklarını ifade etti.

Sert'in yüzündeki ödemlerin giderek azaldığını, gözünü açtığını, rahat nefes alıp verebildiğini, kendileriyle iletişim kurduğunu anlatan Özkan, yakınlarıyla da bugün ilk defa görüştüğünü belirtti. Bir sorun olmadığı takdirde pazartesi günü hastayı yoğun bakım ünitesinden çıkarıp normal servise almayı planladıklarını dile getiren Özkan, "Herhangi bir sorun gözükmüyor. Ödemleri biraz daha indiğinde yaklaşık 10-15 gün sonra aynaya baktırırız. Şu anda su içmeyi, kalkıp oturmayı ve bir an önce servise çıkmayı istiyor" diye konuştu.

Bir gazetecinin, yüzü alınan Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın sarışın olduğunu, bu durumun hastada soruna neden olup olmayacağı yönündeki sorusu üzerine Özkan, "Yüzün tamamını almamız bir avantaj sağladı. Çok fazla ton farkı yok, adapte olacaktır" diye konuştu.

Çenesinin tutup tutmayacağı yönündeki soruya da Özkan, böyle bir riskin bulunmadığını kaydetti. Özkan, yakınlarının Recep Sert'in yüzünü çok beğendiğini, ödemler gidince daha da güzel olacağına işaret etti.

Akdamar Kilisesi'ndeki 12. ayin başladı Dolar/TL'den günün ilk rakamları Van'da korkutan deprem 3 ayda 253 kaçak araç ele geçirildi Yurt genelinde 2 milyon 411 bin 916 araç denetlendi