'Özelde ortodontik tedavi' için rapor şart

SGK, son değişikliklerle, 18 yaşından küçüklerin özel sağlık hizmeti sunucularından ortodontik tedavi hizmeti alabilmesi için doktor heyeti raporu şartı getirdi.

Abone ol



BURSA - 18 yaşından küçükleri ilgilendiren düzenlemeye göre, özel sağlık kuruluşlarında "ortodontik tedavi" için artık, "tedavinin kamu hastanesine mümkün olmadığı" ibaresinin yer aldığı sevk amaçlı belge geçerli olmayacak. Yeni düzenlemeye göre, artık "özel"den, ortodontik tedavi hizmeti alınabilmesi için bir ortodonti uzmanı ve iki diş hekiminin bulunduğu heyetin raporu gerekecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, "ortodontik tedavi" konusunda yapılan son düzenlemeleri  değerlendirdi.


Acar, ortodontik tedavi için özel hastanelere sevk kararını, başında uzman bir ortodontistin olacağı bir heyetin vereceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Özellikle ortodonti çok ihtisas gerektiren bir alan olduğu için özele sevk işlemi yapılırken bir uzman doktorun başkanlığında en az üç doktorun rapor düzenlemesi ve bu rapor çerçevesinde özele sevk edilebilmesinin yolunu açmış olduk. Eskiden gelişigüzel özel sevk yapılabiliyordu, estetik amaçlı sevk yapılabiliyordu. Bu üç doktordan bir tanesi ortodonti uzmanı olmak zorunda. Özele sevk işlemi yapılırken böyle bir rapor esası getirdik. Şu an getirdiğimiz düzenlemelerde eski uygulamayı değiştiren hiçbir husus söz konusu değil. Yani vatandaşlarımız öncelikle Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne gidecekler veya üniversite hastanelerimizin diş hekimlikleri bölümüne gidebilirler. Buralara sevk zorunluluğu yok, ama özele gitmek istiyorlarsa mutlaka buradaki doktorlar tarafından sevk alınması gerekiyor. Özele sevk işlemi yapılmadan hastalarımızın direkt gitmesi söz konusu değil. Bunun altını çizelim. Özele gidilmesi gerekiyorsa sevk alındığı takdirde SGK tarafından ödeme yapılacak."

İçişleri Bakanlığında Narin Güran için güvenlik toplantısı Erdoğan'dan Narin Güran mesajı! Çin, sağlık sektörünü yabancı sermayeye açıyor Anketler ne diyor, Harris mi, Trump mı?  ABD Irak'tan çekiliyor!