'Eczaneden alınan ilaç, sahte olmaz'

Abone ol


ANKARA - Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Harun Kızılay, ilaçların eczanelerden alınması gerektiğini belirterek, "Eczaneden alınan ilacın sahte olması imkansızdır" değerlendirmesinde bulundu.

Kızılay, yaptığı yazılı açıklamada, sahte ilaç haberlerinin halkı tedirgin ettiğini, vatandaşların ilaçlarını eczaneden alması gerektiğini bildirdi.

Kızılay şunları kaydetti:
"Sağlık Bakanlığı kontrolünde yürütülen ve Türkiye'deki bütün eczanelerde uygulanan ilaç takip sistemi ile piyasada sahte ilaç bulunması mümkün değildir. Sistem sayesinde, bir ilacın üretim aşamasından hastaya ulaşıncaya kadarki her aşaması, hangi hastanede kaç adet bulunduğu ve hangi hastaya ne kadar verildiği gibi ilaçla ilgili tüm bilgiler sisteme kaydedilerek veri tabanında saklanır. Bu sebeple eczaneden alınan ilacın sahte olması imkansızdır."
Merdiven altı ilaç üretimine dikkatini çeken Kızılay, vatandaşlara internet sitelerinden ilaç satın almamalarını önerdi.

İçişleri Bakanlığında Narin Güran için güvenlik toplantısı Ünlü şarkıcı Kıraç, konserine giderken kayboldu Erdoğan'dan Narin Güran mesajı! Çin, sağlık sektörünü yabancı sermayeye açıyor Anketler ne diyor, Harris mi, Trump mı?