Kuaförde kahvaltı keyfi: Çaylar şirketten!

Geleneksel iş kolları; basit, fakat yaratıcı çözümlerle farklılaşıp, değer yaratabiliyor.

Abone ol

Mehmet Dayıoğlu

Bize ayrılan bu bölümde, geleneksel iş kollarını basit, fakat yaratıcı internet çözümleriyle farklılaştırıp değer yaratan genellikle yurtdışındaki işletmeleri inceleyeceğiz. Bu fikirlerin yaşadığımız çevreye uyarlanma ihtimallerini değerlendireceğiz.

Köşemizin ilk konuğu, Londra'da lüks bir kuaför salonu olan Percy and Reed. Hem kadın, hem de erkek müşterilere hizmet veren 12 koltuklu 'saç tasarım atölyesinin' devamlı müşterileri arasında ülkenin ünlü isimleri de bulunuyor.

Salonun köşemize konu olmasının sebebi ise ünlü müşterileri değil, vermeye başladığı farklı bir hizmet. Bu salonun farkı, internet sitesine eklediği bir modül sayesinde kayıtlı müşterilerinin gelmeden önce rezervasyon yaparken, bir yandan da kendi kahvaltı mönülerini hazırlayıp, okumak istedikleri gazeteye kadar planlayabilmeleri. Saç kesimi dışında verilen tüm hizmetler, faturaya ekleniyor. Yumurtalı, peynirli mükellef bir kahvaltıdan, basit bir sandviçe kadar uzanan yiyecek listesinin yanında 7 farklı İngiliz gazetesi de seçenekler arasında. Yiyecek fiyatları 1.25 ile 3.25 sterlin arasında, gazete ve içecekler ise şirketten!

Kahvaltı, koltukta değil!

Bunu gördüğümde ilk aklıma takılan bir yandan koltukta traş edilirken, bir yandan da kahvaltı etmenin olası sonuçlarıydı. Fakat sitede salonun fotoğraflarını görünce endişelerim yokoldu çünkü kahvaltı servisi traş sırasında değil, salonun kafeye çevrilmiş farklı bir bölümünde yapılıyor.

Salonun interneti kullandığı bir diğer alan ise, görüntülü online telefon Skype aracılığıyla müşterileriyle canlı fikir alışverişinde bulunması. Bunun için Skype kadar ucuz olmasa da 3G'li bir cep telefonu da aynı işi görebilir.

Salonun ortaklarından Adam Reed, site üzerinde açtığı blogda çeşitli konularda fikirlerini eğlenceli bir dille yazıp, müşterilerinden duyduğu bazı dedikoduları okuyucularla paylaşıyor.

Hizmet sektöründe faaliyet gösteren bu tip bir işletme için konseptte meydana getirilen böyle bir kayma, bir yandan kalabalıkta öne çıkmanıza yardımcı olurken, diğer yandan da haber olup ismini duyurmanın garantili bir yolu gibi görünüyor.

Percy and Reed'in internet sitesinin adresi: www.percyandreed.com

Mantar kökünden ambalaj ürettiler, ödülü kaptılar  İstanbul Havalimanı, Avrupa havalimanları sıralamasında zirvede Euro Bölgesi'nde üretici fiyatları ağustosta yükseldi Erdoğan ile Bahçeli'den sürpriz görüşme TCMB Başkanı Fatih Karahan, Meclis'te sunum yapacak