E-ticarette Yeni Atılımlar

Abone ol
 
 
Teknoloji çağı artık bir çok konuda olduğu gibi malzeme tedarikinde de çığır açtı. Bilgisayarların yaşamımıza kazandırdığı rahatlıklardan biri de artık zaman kaybı olmadan iletişimi sağlama yanında, ticaretimizin ya da iş kolumuzun temelini oluşturan bürolara sağladığı kolaylıklar. Dünya'da hızla gelişen e-ticaret (Elektronik ticaret), ülkemiz de de yerini almakta gecikmedi. 
 
Bu konuda ülkemizin Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere ile Almanya'dan sonra geldiğini vurgulayan Avansas Genel Müdürü Rainer Thews,'Türkiye bu alanda çok yakında önündeki ülkeleri yakalamakta gecikmeyecek. İngiltere, Almanya ve Amerika Birleşik Devletlerinin, Türkiye'den tek farkları buna biraz daha önce başlamış olmalarıdır. ' dedi. 
 
Avansas Genel Müdürü Thews, Türkiye'de e-ticaret hacminin  yüz milyonlarca dolar düzeyinde olduğunu,kuruluşlarının en iyi rekabet ve fiyat koşulları ile ülke çapında  müşterilerinin ayağına gittiklerini vurguladı. 
 
E-ticarette, özellikle büro malzemelerinde Türkiye'ye Avansas'ın yeni bir anlayış getirdiğine dikkat çeken Rainer Thews, bu dalda siparişin miktar ya da tutarının önem taşımadığını, 10 liralık bir büro malzemesi siparişinin bile kendileri için büyük önem taşıdığını ve anında yerine getirildiğini vurguladı. 
 
E-ticarette halen en önemli hedef sayılarının yaklaşık 4 milyona yaklaştığı KOBİ'ler. Bu kesim hem düzenli hem de giderek artan bir düzeyde büro malzemesi tüketiyor. 
E-ricarette, ödemeler büyük çoğunlukla nakit, ama tercihen kredi karı ile yapılıyor. Kredi karı ile yapılan ödemelerde hem zamandan tasarruf edilebiliyor, hem de az da olsa ortaya çıkan yanlışlıklar süratle düzeltilebiliyor. 
 
Avansas Genel Müdürü, işsizlikten yakınılan ülkemizde, kendilerinin genç üniversite mezunlarını alarak yetiştirmeye gönüllü olduklarını ve bu nedenle de gençlerden iş başvurusu beklediklerini vurguluyor. 
 
Ülkemizde henüz başlangıç aşamasında olan e-ticaretin kısa dönemde, ciddi bir mesafe alarak , ülke ekonomisinde önemli bir yer tutmasına kesin gözüyle bakılıyor. 
 
Bu gelişme de en önemli etkenin bilgisayarların tuşlarını tıklayarak, gerekli olan ürününüze hem de fiyat karşılaştırması yaparak kısa yoldan ulaşma olanağının olması gösteriliyor. Ödeme kolaylığı ise ticareti  kullanmayı sevdiren bir başka etken...
 
Tokat'ta 4 büyüklüğünde deprem İki dünya devi dört yıl sonra zarar açıkladı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Şirketlerin gündeminde ilk madde alacakların kalitesi Kağıtta kapasite arttı, hurda açığı 3 milyon tona çıktı