Son Dakika: Türk edebiyatının devlerinden Ferit Edgü hayatını kaybetti

Öykücü, şair, romancı, deneme yazarı Ferit Edgü 88 yaşında hayatını kaybetti. Pek çok türde eserler veren Ferit Edgü; 'Bir Gemide' adlı kitabıyla 1979 Sait Faik Armağanı'na, 'Ders Notları' ile 1979 Türk Dil Kurumu Ödülü'ne, 'Eylülün Gölgesinde Bir Yazdı' ile 1988 Sedat Simavi Edebiyat Ödülü’ne değer görüldü.

Abone ol

Ferit Edgü'nün ölüm haberini yayıncısı Everest Yayınları sosyal medya hesabından duyurdu. Everest Yayınları'ndan yapılan açıklamada, "Değerli yazarımız Ferit Edgü'yü kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, okurlarına, tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

1950 kuşağı sanatçılarından olan ve sanatın hemen her türüyle ilgilenen Ferit Edgü; şiir, öykü, roman, oyun, deneme, biyografi, eleştiri, aforizma ve çeviri kitapları ile resim/sanat tarihi eleştirmenliğine yönelik eserler verdi. Ferit Edgü en çok öykücülüğü ile tanınıyordu.

Ferit Edgü kimdir?

Ferit Edgü 1936’da İstanbul’da doğdu. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nde başladığı öğrenimini Paris’te sürdürdü.

1976-1990 yılları arasında, kurucusu olduğu Ada Yayınları’nda, çağdaş Türk ve dünya yazarlarının, şairlerinin yapıtlarını yayınladı.

Ferit Edgü edebiyatın muhtelif alanlarında pek çok ürün verdi.

'Bir Gemide' adlı kitabıyla 1979 Sait Faik Armağanı, 'Ders Notları' ile 1979 Türk Dil Kurumu Ödülü, 'Eylülün Gölgesinde Bir Yazdı' ile 1988 Sedat Simavi Edebiyat Ödülü’nü aldı.

Ferit Edgü'nün Abidin Dino, Yüksel Arslan, Bedri Rahmi, Eren Eyüboğlu, Füreya, Aliye Berger, Ergin İnan gibi sanatçılar üzerine yayınlanmış kitapları bulunuyorç.

Türk edebiyatının devlerinden Ferit Edgü hayatını kaybetti Kuralar çekildi, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakibi belli oldu! Yunanistan ile 2. sınır köprüsünde çalışmalar hızlandı Dilan Polat'ın tahliye talebi reddedildi Rönesans Holding, Rabobank'ı satın aldı