Sokak hayvanlarını 'uyutma' planı: Tarkan'ın ardından Sezen Aksu'dan da tepki geldi

AK Parti’nin sokak köpeklerinin uyutulmasını öngören yasa teklifi hayvanseverlerin tepkisine neden oldu. Pop star Tarkan’ın ardından Türk müziğinin efsane ismi Sezen Aksu da tepkisini yazdığı mektupla dile getirdi: 

Abone ol

Köpeklerin toplanıp sahiplenilmeyenlerin uyutulmasını içeren teklifte sona gelindi. AK Parti taslak için sivil toplum kuruluşlarıyla görüşüyor. Hayvanseverler ve hayvan koruma dernekleri ise teklife ilişkin tepkilerini dile getiriyor.

Pop star Tarkan da sahipsiz hayvanların öldürülmesi anlamına gelen bu teklife sesini yükselten isimle arasında yer aldı. Tarkan'ın ardından Türk pop müziğinin efsane ismi Sezen Aksu'da tepkisini yazdığı bir mektupla dile getirdi. 

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın aktardığı mektup şöyle:

* Tarihimizdeki Sivriada hikâyesi vicdanıma, kalbime batıyor… 80 bin köpeğin; kâh bir turiste saldırdılar diye kâh sayıları arttığından, toplanıp Sivriada’ya götürülmelerini, her zaman var olagelmiş iyi insanların çabalarına rağmen açlığa ve ölüme terk edilmelerini okurken seslerini duydum. Biz orayı hak edilmiş sıfatıyla “Hayırsız Ada” diye anarız.

* Açlıktan olduğu yazılsa da, vefasızlığa attıklarından emin olduğum çığlıkları hepimizin gökyüzünün bir yerlerinde kayıtlı, bundan eminim. Hayırsızlığın başı ademoğlunca tutulmuş, adanın günahı yok.

* Bir asırdan fazla zamanın affına sığınacak yüzümüz de… Neden benim sevgili ülkemde çare ararken akla ilk yok etmek gelir… Sezen Aksu…

TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti İYİ Parti Milletvekili Ersagun Yücel partisinden istifa etti Bakan Şimşek'ten Bahçeli'nin sözlerine ilişkin açıklama