'Neredeyse Kesinlikle Yanlış'ın dünya prömiyeri Venedik'te yapılacak

Cansu Baydar'ın yazıp yönettiği 'Neredeyse Kesinlikle Yanlış' adlı kısa filmin dünya prömiyeri Venedik Film Festivali'nde gerçekleştirilecek. Bu yıl 28 Ağustos-7 Eylül'de 81'incisi düzenlenecek festivalde yer alacak film, 'Orizzonti (Ufuklar)' bölümünün kısa film yarışmasında jüri karşısına çıkacak.

AA | Abone ol

Suriye'deki savaştan kaçarak İstanbul'a göçen Hanna ile küçük kardeşi Nader'in hikayesini anlatan 'Neredeyse Kesinlikle Yanlış', zorla yerinden edilme ile daha iyi bir yaşam arayışının kesiştiği bir gökyüzü tasvir ediyor.

Sinan Yusufoğlu, Ceyda Yüceer, İzlem Genç, Ulaş Tuna Astepe ve Ali Farkhonde'nin yapımcılığını üstlendiği filmde, Rahaf Armanazi, İsa Karataş, Büşra Albayrak, Ferhat Akgün ve Ubey Gül rol alıyor. Ekho Film ve Nana Film yapımı olan, Vefa Film ile Bay Film ortak yapımcılığında çekilen filmin görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer, sanat yönetmenliğini Görkem Canbolat, kurgusunu ise Doruk Kaya ile Çisem Baydar yaptı.

Avrupa Birliğinin projesi 'Culture CIVIC' Kültür Sanat Destek Programı'nın katkılarıyla çekilen kısa metraj film, geçen yıl Akbank Kısa Film Festivali'nde 'En İyi Senaryo Ödülü'nü aldı ve Kısadan Anlat Proje Yarışması'nda da 'En İyi Proje' seçildi.

 Kayısıdaki yüksek rekolte fiyatı geri çekiyor Prof. Dr. Ersoy'dan deprem sonrası dikkat çeken mesaj Bankalar z kuşağına TikTok’tan ulaşıyor Süper Lig'de yabancı kuralı değişti AFAD duyurdu! Çanakkale'de 4,9 büyüklüğünde deprem!