Enka Sanat toplumsal konulara odaklanıyor

Enka Sanat, sahne sanatları alanında gündemi belirleyen performanslardan bir seçki sunmaya hazırlanıyor.

Haber Merkezi | Abone ol

Enka Sanat yeni se­zonda ülkemizin ti­yatro sahnelerinden nitelikli bir seçkiyle izleyici karşısına çıkıyor. Seçki, son dönemin üretken, genç, yer­li ve yabancı yazarların ka­leme aldığı güncel metinle­re odaklanıyor. 12 Şubat- 07 Mayıs tarihleri arasında En­ka Oditoryumu’nda sanatse­verlerle buluşacak program kapsamında ayrıca, genç yeteneklere destek olmak amacıyla sürdürülen Enka Sahne ile Borusan Quartet konserleri klasik müzikse­verleri bekliyor.

Sahne sanatlarında per­formanslardan bir seçki sun­mak için son hazırlıklar yapı­lıyor. Son dönemin üretken, genç, yerli ve yabancı yazar­ların kaleme aldığı güncel metinlere odaklanan seçki, kimi kişisel hikâyelerle örü­lü kimi yaşadığımız çağın di­namiklerine ve toplumsal meselelerine odaklanıyor. Çarpıcı oyunculuklar, yara­tıcı müzik, ışık ve sahne ta­sarımlarıyla öne çıkan, mi­zah ögeleriyle, doğaçlama ve interaktif unsurlarla örülü performanslar, tiyatro dene­yimini zenginleştirirken iz­leyiciye yeni perspektifler sunmayı amaçlıyor. 12 Şu­bat- 07 Mayıs tarihlerinde Enka Oditoryumu’nda sahne alacak oyunlar arasında 39 Buçuk Basamak (TiyatroA­dam), İki Kore’nin Birleşme­si (Moda Sahnesi), Canavar (İki Tiyatro), Herkes Koca­ma Benziyor (Kadıköy Emek Sahnesi), Bâb (Monologlar Müzesi), Kim Bu Ben? (Ti­yatro İN), Öteki (Luz Yapım), Kızlar ve Oğlanlar (Oyun Atölyesi) ile Şakşakçılar (Ti­yatrOPS) bulunuyor.

Tiyatroya klasik müzik arası

Enka Sanat, yıllardır Tür­kiye’nin ve dünyanın seçkin festival ve salonlarında gurur veren performanslara im­za atan, ülkemizin en önemli oda müziği topluluklarından Borusan Quartet’ın iki kon­serine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 20 Şubat’taki ilk konserde, müzik tarihin­de klasik dönem ile roman­tik döneme adını altın harf­lerle yazdıran, Haydn ve Mozart’tan başlayarak Beet­hoven ve Schubert’e uzanan bestecilerin başyapıtların­dan oluşan repertuvarıyla, 7 Mayıs’taki ikinci konserde ise Almanya’dan çıkan iki bü­yük besteci Robert Shumann ve Felix Mendelssohn’un ya­pıtlarından oluşan bir reper­tuvarıyla klasik müziksever­lerin karşısına çıkıyor. EN­KA Sanat’ın, gelecek vadeden genç yeteneklere destek ol­mak amacıyla dört yıldır sür­dürdüğü ENKA Sahne Gala Konseri ise 23 Mart’ta saat 18.00’da gerçekleşiyor. Sanat Yönetmenliği’ni Cihat Aş­kın’ın üstlendiği proje bu yıl da danışma kurulunun belir­lediği yeni genç yetenekleri sahnelere taşıyor. Gala Kon­seri’nin tamamı 22 Nisan’da ENKA Sanat’ın YouTube ka­nalından yayına açılıyor.

RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur Hava ve enerjide yüzde 60 tasarrufla yılda 714 ton emisyon azaltacak İnşaat malzemesi endeksinde düşüş