2024 NDS Edebiyat Ödülü'nü Alexandre Seurat kazandı

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi ile Notre-Dame de Sion'lular Derneği tarafından düzenlenen NDS Edebiyat Ödülü'nü bu yıl, 'Sakar' romanıyla Fransız yazar Alexandre Seurat kazandı.

AA | Abone ol

2008'den bu yana düzenlenen NDS Edebiyat Ödüllerinin jürisinde bu yıl Liz Behmoaras, Emel Kefeli, Özlem Yüzak, Yazgülü Aldoğan, Arzu Öztürkmen, Tara Civelekoğlu, Tomris Alpay, Zeynep Sabuncu ve Zeynep Seza Yılmaz yer aldı.

Yüreğe yumruk gibi inen bir hikaye

Jüri başkanı Behmoaras, bu sene ödül alan esere ilişkin, "Seurat, ilk eseri olan 'Sakar' adlı kitapta, evrensel ve güncel bir konu olan çocuğa şiddet teması üzerine, süsten yoksun, yalın bir üslupla yazılı ama yüreğe bir yumruk gibi inen bir hikaye aktarmayı başarıyor. Soluk soluğa okunan metnin ilk satırından sonuncusuna, her toplumun hala mücadele etmekle birlikte bazen karşısında çaresiz kaldığı bu trajediden bir örneği gözler önüne seriyor." ifadelerini kullandı.

NDS Edebiyat Ödülü bu yıl İstanbul'daki Fransız Sarayı'nda, Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Isabelle Dumont ve Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti AK Parti'den 'köpek yasası' eleştirilerine tepki Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı