Dünyada en fazla Bitcoin hangi ülkede? ABD ve Çin rekabet halinde!

En fazla işlem gören ve popüler olan Bitcoin son günlerde iniş-çıkışlı bir grafik sergilerken, elinde en çok kripto para tutan ülkeler de belli oldu. ABD bu alanda ilk sırada yer alırken, onu Çin izliyor.

Haber Merkezi | Abone ol

Bitcoin Treasuries'in verilerine göre dünyada en fazla bitcoin tutan ülkelerin başında ABD yer alıyor. ABD'nin elinde 213 bin 246 BTC var. Bu da güncel fiyat ile 12 milyar doların üzerinde bir değere sahip.

CNBC-e'nin haberin göre listenin ikinci sırasında 190 bin BTC tutan Çin yer alıyor. Çin'in elindeki BTC'lerin değeri yaklaşık 11 milyar dolar. Çin de dolaşımdaki BTC'lerin yüzde 0,9'unu elinde tutuyor.

Çin'in en yakın rakibi 61 bin BTC ile Birleşik Krallık. Birleşik Krallık'ın elindeki BTC'lerin değeri yaklaşık 3.5 milyar dolar. Dolaşımdaki BTC'lerin yaklaşık 0,29'u da Birleşik Krallık'ın elinde.

Ukrayna bağışlarla listeye girdi

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın ardından Ukrayna'ya dünyanın farklı yerlerinde milyonlarca dolarlık bağış yapıldı. Bu bağışların bir kısmı da kripto para birimleriyle oldu. Güncel miktarlarda Ukrayna'nın çeşitli cüzdanlarında toplam 46 bin 351 BTC var.

El Salvador, Eylül 2021'de bitcoini yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke oldu. O tarihten bu yana ülke, cüzdanına bitcoin ekliyor. Güncel cüzdan durumuna bakıldığında ülkenin 5 bin 800 adet BTC'si var. Bunun da güncel karşılığı yaklaşık 330 milyon dolar.

Netflix'e girilemiyor, erişim engelli mi geldi? Nur-İş Pen'den yurt içi ve dışında 600 bin konut için üretim 2025 yılında faaliyete geçecek 5 bin kişiye istihdam sağlayacak ‘Tost peyniri’ ibaresi tarih oluyor Emisyon azaltım hedefiyle kuruldu 3 yılda %2 bin 200 büyüdü