Yerel peynirlerimizin altın çağına doğru…

Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

En az 50 çeşit peynirimiz, dünyayla rekâbet edebilir!

Yerel peynirlerimiz şık marketlerin reyonlarında boy gösteriyor. Üreticilerimiz, gerekli hijyen şartları, etiketlemeler, standartların sağlanması için çalışmakta. Geleneksel bilgelikten taviz vermeden üreteceğimiz peynirlerin altın çağı yaklaşıyor. 

Ramazan’a özel iftar sofraları (4) 

Ramazan boyunca farklı mekânlar özel iftar sofraları hazırlıyor, değişik mönüler sunuyorlar. İşte o lezzet noktalarından bazıları: Anadolu Ziyafet, Conrad İstanbul, Elite, Etna, Hilton Parksa, Nalia, Pesto, Radisson, Raika, Sandalyee, Spago, Yeşilev.

Dünyanın en iyi 50 restoranı belli oldu

Her yıl dünyanın en iyi 100 restoranını belirleyen The World’s 50 Best Restaurants listesinde ilk 50 de açıklandı. Türkiye’de de restoran açan İtalyan Bottura’nın Osteria Francescana’sı birinci olurken ikincilik İspanya’ya, üçüncülük ABD’ye gitti.

Nice 10 yıllara Ekolojik Pazar!

Buğday Derneği ve Şişli Belediyesi işbirliğiyle hizmet veren, ekolojik sertifikalı ürünlerin sağlıklı ve güvenilir şekilde tüketiciye uygun koşullarda ulaşmasına olanak sağlayan Şişli % 100 Ekolojik Pazar, Türkiye'nin ilk ve en büyük organik pazarı.

Ehlikeyf’in lezzet notları…

Chef’s Table Mutfak Akademisi’nde workshoplar sürüyor, Dardenia’nın ilk franchise şubesi Bahariye’de, Jumbo’dan bohem tasarımlar, Ramazan’ın iftariyelik ve şarküteri ürünleri Delimonti’den, Flow-in davlumbaz ödüllerine yenilerini ekledi.

Tüm yazılarını göster