“Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır...”

Hilmi DEVELİ EKONOMİDE SATIR ARASI hilmideveli@gmail.com

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (İOSB) Başkan Vekili Nihat Tunalı’nın davetiyle geçtiğimiz gün bölgedeydim.

Sevgili Nihat Tunalı ile uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz var. Çalışmalarını yakından takip ediyorum. Başarılı çalışmalarını köşeme de taşıdım. Bu kez Nihat Bey'in Başkan Vekilliğine geldiğinden bugüne kadar gerçekleştirilenleri görme, 2016 ve sonrasını kapsayan yeni  projelerini öğrenme olanağını buldum.

Çaylarımızı yudumlarken “Anadolu Yakası'ndan (Feneryolu) buraya 1saat 45 dakikada gelebildim” deyince gülerek “OSB girişinden burası sadece 6 dakika” cevabını yapıştırdı. 

Nihat Bey, “Önce neler yaptığımızı anlatacağım, sonra gezeceğiz, daha sonra da yeni projelerimizi anlatacağım” diyerek sözlerine başladı...

“Öncelikle OSB'de, geçmişten bugüne zorluklarla savaşarak bizlere bugünleri yaratan  tüm başkanlarımıza, kurullarına, çalışanlarımıza ve çalışmakta olduğum tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim.

İkitelli beklediğimizden daha fazla büyüdü. 

Şu anki koşullarımız yeni yatırım alanları yaratmak için pek uygun değil. 

Mevcutta bölgemizde bulunan sanayicimiz ve girişimcimiz için belirli hedefleri gerçekleştirdik. Ulaşımdan tutun inanç merkezine, sosyal tesisten tutun eğitim kurumlarına, enerjiden tutun teknoloji merkezlerinin kullanımına kadar birçok yatırımı bölgemize kazandırdık. Dağıtım Merkezi binamızın son düzenlemelerinin yapılarak faaliyete geçirilmesi, hizmet alanımız için büyük çaplı bir projenin altyapısının hazırlanması, bölgedeki yüksek gerilim havai hatlarının tamamının yeraltına alınmasını gerçekleştirdik.

Uzaktan Sayaç Okuma, Scada Sistemi kurulumlarının tamamlanması ve Tehlikeli Atık Ara Depolama Sistemi olmak üzere birçok projeyi hizmete sunduk.

İçinde bulunduğumuz ve biraz sonra gezdireceğimiz idari hizmet binamızı tamamladık ve Türkiye’nin tek OSB Teknik kolejini tamamlayarak öğretim ve eğitimi başattık.

YTÜ İkitelli Teknopark’ını açtık...

Anlatım sonrası önce binayı, ardından da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve diğer tesislerimizi, merkezlerimizi gezeceğiz” sözüyle programın ikinci bölümüne geçerek OSB gezmeye başladık, kolejin yolunu tuttuk.

Nihat Bey, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ya da diğer adıyla Teknik Koleji şöyle anlattı: “OSB’miz için Türkiyemiz için eğitim, özellikle nitelikli kalifiye eleman çok önemli.

Öğrencilerimize; elektrik-elektronik (tesisat ve pano monitörlüğü–görüntü ve ses sistemleri), kimya teknolojisi, makine teknolojisi (bilgisayarlı makine–CNC), otomotiv (oto elektro mekaniği–oto gövde–oto boya), endüstriyel otomasyon sistemlerinden oluşan 5 alan ve 8 dalda eğitim veriyoruz. Okulumuz; 58 dersliği, 24 atölyesi, 5 laboratuvarı, kapalı spor ve konferans salonu, mutfak ve yemekhanesini içinde barındıran son teknolojiyle dizayn edildi.

Bin 800 öğrenci kapasiteli, yüzde 100’ü burslu bir özel okul olarak, 24 kişilik sınıflarda kolej statüsünde eğitim veriyoruz.

Okulumuz deneyimli öğretmen kadrosu ve son teknoloji ile donatılmış yapısıyla yoğun ilgi görüyor.

Burayı gezerken hem mutlu oluyorum, hem de yoğun duygu yaşıyorum.” 

Kendisine okulu çok beğendiğimi, emeği geçenlere teşekkürlerimi iletmeden geçemedim..

Diğer merkez ve birimleri tek tek gezdikten sonra başkanlık binasındaki kafeteryada öğle yemeği sonrası sıra yapılacaklara gelmişti...

“2016 yılı hedeflerine gelince; buraya geldiğimiz yıllarda kimse böylesine büyük bir potansiyele hizmet edeceğini düşünmüyordu. 

Sanayi siteleri, dükkânlar, ofisler, üretim sahaları bu potansiyele uygun olacak şekilde yapılmamış. Şimdi de mekânların küçüklüğünden şikâyet ediyoruz.

En azından bundan sonrası için biz ve tüm başkanlarımız, buna dikkat ederek idari ve sosyal tesis yapıyor. 

Sosyal Tesis Alanları bünyesinde hastane, üniversite ve bölgenin ihtiyaç duyduğu kompleksler ve bölgemizde çalışan kadınlarımıza kolaylık sağlayacak kreş yapılması gibi hedefler öngörülmekteydi. 

İOSB yönetimi olarak çoğunu gerçekleştirmiş olmakla beraber yeni hedefleri de yanına ekleyerek yeni projelerimizi planlamış bulunuyoruz.

Üniversite ve hastane bizim için çok ama çok önemsediğimiz projelerimizden.

Yani İkitelli kabuğuna sığmıyor.

Bize ikinci İkitelli lazım.

Biz İstanbul'a yakın, ancak yerleşim merkezlerini rahatsız etmeyecek bir bölgede ikinci İkitelli'yi kurmak istiyoruz.

Bunu kendi mali gücümüzle yapmaya da hazırız.”

Başkan Vekili Nihat Tunalı, “Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” söylemiyle,  “Valimizin başkanlığında ekip olarak, kadro olarak, bunları birlikte başardık yine başaracağız”ı anlatıyor...

İkitelli OSB'yi bu günlere getirenlere ve çalışkanlığından ve başarılarından gurur duyduğum dostum Nihat Tunalı ve arkadaşlarına başarı dileklerimle ellerine sağlık diliyor, yolları açık olsun diyorum...

Tüm yazılarını göster