Vodafone’dan Türkiye’nin ilk interaktif senfonisi

DİDEM ERYAR ÜNLÜ YAKIN PLAN didem.eryar@dunya.com

Vodafone, bu yıl ikincisini düzenleyeceği Dijital Dönüşüm Zirvesi kapsamında Türkiye’nin ilk interaktif mobil dijital senfonisine imza atmaya hazırlanıyor. Dinleyiciler senfoniye cep telefonlarıyla katılacaklar; üç boyutlu yazıcıdan basılarak yaratılan kıyafetleri dijital ortamda deneyebilecekler ve normal şartlarda sadece duyulan müziği görme fırsatı yaşayacaklar.

Vodafone, iletişim teknolojilerini daha iyi bir gelecek yaratmak için kullanmak hedefi doğrultusunda düzenlediği Dijital Dönüşüm Zirvesi ile bu sene bir çok ilke imza atıyor. 

15 Mart Salı günü Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’nin mesajı net: Dijital Dönüşümü birey ve kurumlar gerçekleştirecek. Ve bu dönüşümle iş dünyası, reklam, pazarlama, gazetecilik, müzik, finans, sağlık, şehircilik, otomotiv, eğitim ve spor gibi alanlarda hayatımız ciddi anlamda değişecek. 

Bu seneki zirvenin sürprizi Türkiye’nin ilk interaktif mobil dijital senfonisine de ev sahipliği yapacak olması. Tasarım danışmanlığını Arzu Kaprol, sanat yönetmenliğini Mercan Dede ve Ouchhh, hikâye anlatıcılığını ise Şebnem Ferah’ın üstleneceği, “Hayal kurmaya cüret et” temalı dijital senfoni, Borusan Quartet tarafından icra edilecek. Dinleyicilerin akıllı telefonlarıyla interaktif olarak katılacağı dijital senfonide, drone (insansız hava aracı) ve yüz izleme gibi en yeni dijital teknolojiler kullanılırken, eşzamanlı olarak ışık gösterisi de yapılacak. Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde ayrıca, ziyaretçilere fuaye alanında dijital perakende deneyimi yaşatılacak ve müziği görme imkânı sunulacak. 

Zirve öncesinde bir araya geldiğimiz Vodafone Türkiye Kurumsal Pazarlama Direktörü Ebru Özgüç, “Günümüzde, etkileşim, dijitalleşmeyle birlikte daha da güçlenerek hemen her sektörde ezberleri bozuyor. Müşterilerin pazarlama ya da satış aktivitesine dahil edilmesiyle birlikte marka metriklerinde de önemli ölçüde pozitif değişim gözlemleniyor. Sıradan izleyiciyi aktif bir katılımcıya dönüştürerek iletişim sürecini bir adım ileriye götürmek mümkün” diyor. 

Yepyeni bir yaşam senfonisi 

Türkiye’nin ilk dijital senfonisine moda ve teknoloji tasarımcısı kimliğiyle hayat verecek olan Arzu Kaprol ise zirvede gerçekleşecek olan şovun amacının, “Hayal etmenin, var olan en gerçek şey olduğunu hatırlatmak, yaratmayı cesaretlendirmek, hayal edip gerçekleştirmeyi mümkün kılmak” olduğunu söylüyor. Kaprol, “Geleceği bugünden dönüştüren, dünyamızın teknolojik gelişimlerinin yanında insan olduğumuzu belki de en çok hayal etme yeteneğimizi hatırlayarak hissedebiliriz. Hayal etmek, cüret etmek, sevmek ve var olduğuna inanmak, dönüştürücü bir şefk atle sahneleniyor” diyor. 

İnteraktif dijital senfonisinin müziklerini hazırlayan isim ise Mercan Dede. “Mevlana’nın ‘Düne ait söz dünde kaldı bugün yeni bir söz söylemek lazım’ sözü zaman ve mekânın dışında, aslında çok çağdaş, evrenin ve evrenin içindeki insanın yarattığı yaşamın gelişimini anlatan son derece anlamlı ve derin bir perspektifi ifade ediyor” yorumlarını yapan Mercan Dede, “Bu senfoni, sadece sesler ve görselliğin değil, aynı zamanda akılla kalbin muazzam bir buluşması ve dansını ifade ediyor. Farklı disiplinlerdeki biz sanatçıların Hayal Etmeye Cesaret edebildiği bir dünyayı yaratma sürecinde ise Vodafone bize öncülüğünü yaptığı teknoloji dünyasının kapılarını ardına kadar açıyor. Tüm misafirlerimize aslında yepyeni bir Yaşam Senfonisi sunmayı planlıyoruz; kalbiyle ruha, aklıyla bilime dokunan bugüne ait yepyeni bir söz…” diye ekliyor. 

Mercan Dede aynı zamanda her alanda dijitalleşme ile gelen bu “yepyeni söz”ün hayatın her alanında demokratikleşme getireceğine de dikkat çekiyor.

Tüm yazılarını göster