TÜSİAD'a başkan aranıyor

Tevfik GÜNGÖR OLAYLARIN İÇİNDEN gungoruras@superonline.com

TÜSİAD'da başkan değişimi her zaman ilgi uyandırır. Bu yıl TÜSİAD'ın 40'ıncı yılı kutlanıyor. Başkan Ümit Boyner ve Yönetim Kurulu 40'ıncı yıl için kapsamlı bir program hazırladılar. Program uygulanıyor.

Anlaşıldığı kadarı ile Ümit Boyner başkanlık süresini uzatmak istemiyor. TÜSİAD Başkanlığı önemli bir sandalyedir.

Bu sandalyeye oturanlar bir ölçüde fedakarlık yapmak zorundadır.

Zaman bakımından ve de değişik eleştirilere dayanma bakımından. TÜSİAD Başkanlığı bir ölçüde full time/tam zamanlı mesai ister.

Günümüzde kamu oyunun dengeleri hassas. Politikacılar hırçın ve acımasız. O nedenle TÜSİAD Başkanlığı'nı "fedakarlık ederek/riski göze alarak" üstlenmek isteyecek işadamı bulmak zorlaştı.

Belki bu konuda TÜSİAD'ın kuruluş dönemindeki yönetim anlayışına dönmesi gerekecek. Kuruluş döneminde TÜSİAD Başkanı ve Yönetim Kurulu derneği temsil ederdi . Fakat öne çıkmazdı. TÜSİAD mesajlarını profesyonel kadro aracılığı ile kamuoyuna duyurur, derneği politik arenada profesyonel kadrolar temsil ederdi.

Bu sistem hem işadamlarının TÜSİAD'a tüm zamanlarını bağlamaları zorunluluğuna, hem de işadamlarının TÜSİAD'ın açıklamaları, yayınları nedeniyle ateş altına girmelerine engel olacak bir sistemdir.

Ümit Boyner, kendinden önceki başkanlar gibi derneğin bayrağını iyi taşıdı. Derneğin saygınlığını korudu. İyi çalışmalar yaptı. Umulur ki TÜSİAD'da başkan seçimleri hizip çekişmesine sahne olmaz. Üyelerin oy ve gönül birliği ile yeni başkan belirlenir.

Hismak Mühendislik İnşaat, Turizm ve Bilgisayar Tic. Ltd. Şti. ile Refik Akdağ'ın "tekzip metni"

Hürriyet Gazetesi'nde 8 Kasım 2011 tarihinde yayımlanan bir habere dayalı olarak bu köşede yayınlanan köşe yazısı ile ilgili olarak noter kanalıyla gönderilen "tekzip metni" aşağıdadır:

"1) 11 Kasım 2011 tarihli "Devletin ve polisin adı kullanılarak halktan para toplanıyor" başlıklı yazıda Refik Aktuğ ve ortağı olduğu şirket, devletin ve polisin adının kullanarak halktan zorla para topladığını şeklinde itham edilmiştir.

Oysa ki; haberinizin kaynağı olarak belirttiğiniz 8 Kasım 2001 tarihindeki Hürriyet Gazetesi'nde yayımlanmış haberde kimseden zorla devletin ve polisin adını kullanarak zorla para toplanıyor şeklinde bir ima ve/veya beyan bulunmamaktadır. Söz konusu haberde çekilen bir aracın, çekildiği otoparkta oluşan maddi çaplı ufak bir kaza sebebiyle doğmuş bir ihtilaf hakkındaki davadır. Bu dava derdest olup, dava da ne devlet ne de polis teşkilatı taraftır. Aynı zamanda sürmekte olan hiçbir soruşturma ve/veya savcılık nezdinde yapılmış şikayette yoktur.

2) Araç çekimleri ve muhafazası İstanbul Emniyet Müdürlüğü Karayolları Trafik Kanunu'nun 12-128 maddesi ile Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 18-120-121-122. maddelerine, 02.07.1996 tarih ve 1996/23 sayılı İl Trafik Komisyonu kararların istinaden hazırlanan protokollere uygun şekilde düzenlenir.

Trafik Kanun ve Yönetmelikleri'ne aykırı şekilde yasak yer ve hallerde park eden araçlar, hacizli ve evrak eksiklerinden dolayı trafikten men edilen araçların yeddi emin otoparkına çekilmesi için çekiciler gerekir.

Bu çekiciler sivildir ya da vakıflardan yada şahıslardan kiralanır veya satın alınır. Bu çekici araçlarda mutlaka resmi trafik polisi vardır. Çekiciler kesinlikle trafik polisi olmadan araç çekemez. Araç çekilmeden önce, trafik polisi tarafından fotoğrafları çekilir ve bir müddet beklenir araç sahibi gelmez ise trafik polisi nezaretinde araç çekiciye yüklenir ve yeddi emin parkına çekilir.

Aracı çekilen araç sahibi trafik polisine cezasını öder ve resmi makbuzunu alarak aracını teslim alır. Araç teslim alınırken de teslim edilirken de mutlaka trafik polisi vardır.

3) Hürriyet'in haber konusu olayda bahsettiği Beylikdüzü Polis Hizmetleri Geliştirme ve Destekleme Derneği, polis hizmetlerini, ilişkilerini geliştirme ve desteklemek amacı ile isteğe bağlı olmaksızın faaliyetlerini desteklemek, hizmetler vermek ve bu hizmetler için araç temin etmek gibi amaçlarla kurulmuş bir dernektir.

Bu dernek yasal yükümlülüklerine uygun şekilde sözleşme karşılığı Hismak Mühendislik İnşaat Turizm ve bilgisayar Tic. Ltd. Şti.'den bir çekici araç kiralamış ve çekici araç polis yönetimi ve nezaretinde araç çekiciliği yapmaktadır.

Yazınızda tüm unsurları yasal olan, polis tarafından yapılan bir faaliyet neticesinde hatalı park eden, trafik kurallarını ihlal eden sürücülerden, devletin polisi vasıtasıyla topladığı cezalar hakkında müvekkilimi ve ortağı olduğu şirketi halktan zorla devlet adı kullanılarak para toplanıyor şeklinde haber yapmanız çok büyük bir hak ihlalidir.

Haberin başka bir haber kaynağına atıf yapılarak alınması da o haberin doğruluğuna delalet edemez. Haber yapılırken hiçbir araştırma yapmadan, soru sormadan, gerçeğe aykırı şekilde yaptığınız haberi tekzip ediyoruz. Haksız, hukuka ve basın ilkelerine aykırı yapmış olduğunuz haber hakkındaki iş bu tekzip metnimizin ivedi şekilde yayımlanmasını talep ederiz."

Tüm yazılarını göster