“Türkiye umut veren pazarlarla dolu”

DİDEM ERYAR ÜNLÜ YAKIN PLAN didem.eryar@dunya.com

PageGroup dünya genelinde hizmet veren profesyonel seçme ve yerleştirme danışmanlığı şirketi. 38 yıl önce İngiltere’de kurulan şirket 155 ofis ve 5 bin 337 çalışanı ile 36 ülkede hizmet veriyor. PageGroup Türkiye ise faaliyetlerine 2008 yılında başladı. 

PageGroup CEO’su Steve Ingham bölgesel başarıları ve yeni stratejileri değerlendirmek için geçtiğimiz günlerde İstanbul’daydı ve sorularımızı yanıtladı. 

Ingham, Avrupa, Türkiye’nin de içinde yer aldığı Ortadoğu ve Afrika Bölümü’nde piyasa şartlarının iyileşme işaretleri gösterdiğini söylüyor. Geçen yıl yüzde 20 büyüme gösteren İspanya’nın yanı sıra Rusya ve Türkiye’de performans artışı görüldüğünü kaydeden Ingham şu yorumları yapıyor: “Yılın son dört çeyreğinde genel rakamlarımızda giderek iyileşme oldu. Bu oldukça güven verici. Faaliyet gösterdiğimiz 36 ülkenin yarısından fazlasında performanslar yükseldi. 2014 yılında, geçen yıldan daha fazla pozitif hissettiğimi söylemeliyim.” 

İstanbul, Ankara ve İzmir’de büyük iş potansiyeli 

PageGroup CEO'su Ingham özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde gelişmekte olan büyük iş potansiyeli gördüğünü belirtiyor. Ingham şunları söylüyor: “Son yıllarda Türkiye’nin gelişen ekonomisi sebebiyle Türkiye’de uzun vadeli karlar ile ilgilenen yabancı yatırımcıların sayısı hızla artıyor. Tüm bu pozitif izlenimler sebebiyle PageGroup Türkiye’nin başarılı bir gelecek vaat ettiğini görüyorum. Bu sebeple PageGroup olarak uzun vadede takımın gücünü yaymak için Türkiye’deki farklı şehirlerde yeni ofisler açmayı planlıyoruz.” Ingham Türkiye’nin özellikle imalat, enerji, mühendislik, tedarik zinciri, perakendecilik, satış ve pazarlama sektörleri için önemli bir fırsat olduğunu vurguluyor. 

Türkiye’nin potansiyeli bilinmiyor 

İngham “Türkiye dışındaki bir çok insan, bu ülkenin potansiyelini yeteri kadar tanımıyor ya da yanlış fikre sahip. Bu yüzden ülkenin güzellik ve zenginliklerini görmezden geliyorlar. Türkiye umut veren pazarlarla dolu. PageGroup olarak bu bilinçle strateji geliştiriyoruz” diyor. 

Steve Ingham’ın iş dünyasına adım atmaya hazrılanan gençlere yönelik tavsiyeleri ise şöyle; “Gençler başarılı bir kariyer için iş planını ve taktiklerini önceden belirlemeliler. 

İyi bir lider olmak için doğruluk ve dürüstlük önemli erdemler. Lider profiline sahip olanların iyi bir eğitim geçmişlerinin yanı sıra söyleneni dinlemeyi de içeren iletişim becerisine sahip olmaları başarılı bir yönetimde büyük önem taşır. Eğitimde çok sıkı çalışmak başarı elde etmenin en iyi yoludur.”

Tüm yazılarını göster