THY mi? Artık düşüneceğim...

Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

Türk Havayolları'ndan memnuniyetimi son yıllarda her fırsatta yazıyorum. Bu memnuniyetim, yaşadığım kimi aksaklıkları da örtüyor/du. Ama artık yetti! İşte bardağı taşıranlardan yalnızca birkaç örneğin ilki: Bu mail, bu yıl iki kez kaldığım Adana Hilton'dan geliyor:
"Faruk Bey merhaba,
Hesabınıza işlenmeyen mil puanlarınız ile ilgili konu halen takibimde, ancak henüz bir geri dönüş alamadım. Son olarak dün gönderdiğim mail aşağıdaki gibidir. Bilgilerinize iletmek istedim. Saygılarımla. Vuslat Dagli
Kimden: Vuslat Dagli
Tarih: 24 Nisan 2012 Salı 08:59
Kime:
Konu: FW: ##7083312# TOP URGENT!!!!!!!
Sayın Yetkili,
Aşağıdaki konu ile ilgili olarak ben 4 kere mail bizzat gönderdim. Tüm ekleri tamamlanmış olarak fatura bilgileri tüm gönderdiğim maillerde var. Misafirimize halen aşağıdaki gibi bir mail gelmesini anlayamıyorum. Lütfen konu ile ilgili en kısa sürede geri dönüşünüzü bekliyorum. Teşekkürler. Saygılarımla...
Vuslat DAGLI I  Cluster Corporate Sales Representative, ADANA HILTONSA - MERSIN HILTONSA."
Aşağıdaki mail denilen, THY'den bana gelen şu yanıt:
"Sayın Mehmet Faruk Suyun, Miles&Smiles  program kuralları gereğince, program ortağı otellerimizde yapılan konaklamalarınız  karşılığı bonus mil kazanımı için Miles&Smiles üyelik kartınızın konaklama esnasında otel yetkililerine ibraz edilmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda kazanılan bonus miller program ortağı tarafından belirli dönemlerde  tarafımıza bildirilerek Miles&Smiles üyelik hesaplarına dahil edilmektedir. 13.04.2012 tarihli e-mail mesajınızda bildirilen üyelik hesabınıza işlenmeyen konaklamanızın işleme alınabilmesi için faturanızı ibraz ederek konaklamanın yapıldığı otel yetkilileri ile irtibata  geçmenizi rica ederiz. Programımıza üye işyerlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Saygılarımızla."
Ben irtibata geçmişim, Vuslat Hanım, bu irtibat sonucunda gerekli işlemleri bizzat 4 kere yaptığını söylüyor. Ayrıca, kalışlarım sırasında otel tarafından aylar önce de gönderilmiş... Ama THY bu!
Geçen yıl kaldığım Mersin Hilton, Diyarbakır Dedeman'daki millerim de işlenmemişti, ama memnuniyet katsayım o zamanlar daha yüksek olmalı ki aldırmamıştım... Fakat bu sorunların bir alışkanlık halini aldığını düşünmeye başladım! Kimbilir kimlere de neler yapılıyor?!
Bu arada, Şubat ayında Brezilya'da Star Alliance'deki ortakları TAM'la yaptığım uçuştaki millerim de "E-mail mesajınızda bildirilen uçuşlarınız mil puanı kazandırmayan bir ücret sınıfından biletlenmiş olarak gözükmektedir" gibi bir gerekçeyle işlenmedi... Oysa konuştuğum görevliler başka mazeretler üretmişlerdi!
Geçtiğimiz haftasonu yaşadıklarım ise bu gelişmelere tuz biber ekti, memnuniyetimi bitirmek, birçok kişiden duyduğum "THY büyümeyi kaldıramadı, işletme sorunları yaşanıyor" gibi yargılara neredeyse beni de inandırmak üzere... Neyse, geçtiğimiz haftasonunu da çok kısa anlatayım bu arada:
Pazar günkü İzmir-İstanbul 16.50 uçağı iptal edildi. Tesadüfen öğrenip 18.00 uçağına yönlendik. 18.00'de kalkacak uçak, İzmir'e 18.25'te indi. Körüğün havalimanı tarafındaki kapısında (1), tam ortasında (2) ve uçağın kapısı önünde (3) dakikalarca 3 kez bekletilip oralarda üzerinde "supervisor" gibi bir şeyler yazan görevlinin "bunlar da ne istiyorlar?" gibi son derece kötü bakışlarına tahammül ettikten sonra (çünkü yolcular arasında haklı olarak homurdananlar vardı) yerlerimize oturabildik ve 19.35'te havalandık. Koca uçakta ekonomi sınıfa bakan 3 görevli - doğal olarak - o 40 dakikalık kısa yolculukta servisi zar zor, soluk soluğa yetiştirebildi... İniş öncesindeki servis telâşesinde yolcuların elektronik aletleri kapattığı, masalar, koltuk arkalıkları gibi önlemlere ne kadar dikkat edilebildiği kuşkulu! Bu arada, geliş yolcuları birçok şeyi tükettiklerinden sunulanlarda da eksikler vardı. Neyse, uçak 20.15 gibi indi, epeyce pistte dolaştı... Sonra da valiz beklemeye başladık. Neredeyse yarım saati bulan bekleyiş sonucunda - boş bantlar varken inen kimi uçakların bagajlarının nedense bizim banta yönlendirilmesi gibi tuhaflıkları da tadarak - valizimizi alıp havalimanını terk edebildik.
Gördüğüm, herkesin son derece şikâyetçi olduğuydu... Onlarınkini bilmiyorum ama, benim tepkim, bir sonraki uçuşumda diğer havayollarından birini tercih etmek olacak...

Tüm yazılarını göster