Terörü kadınlar durduracak

DİDEM ERYAR ÜNLÜ YAKIN PLAN didem.eryar@dunya.com

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) misyonunu “Her alanda lider kadınlar yaratmak, iş dünyasında kadın varlığını güçlendirmek, iş kadınlarının kamuoyunda ve hükümetler üzerinde etkinliğini arttırmak, Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde ve modern dünyayla bütünleşmesinde sorumluluk almak” olarak tanımlıyor.

TİKAD’ın “Barış İçin Kenetlendi Ellerimiz, Biz Biriz, Beraberiz” çağrısı ise, kadınları barışa destek vermeye, barışı inşa etmeye davet ediyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun katılımı ile gerçekleşen TİKAD toplantısı, farklı şehirlerden ve farklı sektörlerden çok sayıda kadını bir araya getirdi. 

“Kadınların toplumu ilgilendiren her konunda söz söylemesi gerektiğini” ifade eden TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, "Hepimiz farklı konumlardan gelsek de, annelik şapkası altında birleştik. 2009 yılında terör bitmeli dedik. Suriye’ye gittik; ABD’de Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama’ya mektup yazdık; Viyana’da terörün herkes için tek bir tanımı olmalı dedik. ABD’de barışı kadınlar getirecek dedik. Hepimiz anneyiz ve terörü anneler durduracak” yorumlarını yaptı.

Batman’dan, Mardin’den toplantıya katılan TİKAD üyelerinin verdikleri mesaj da aynıydı: “Son 3 aydır yaşanan kaos dursun. Barış yaşamdır, umuttur. Bu savaş bitsin. İnsanlar sokağa çıkamıyor, korkuyor. Çiftçi üretmiyor, esnaf kan ağlıyor. İş kadını olsak da hepimiz anneyiz. Bir barış dili geliştirmemiz gerekiyor. Barış için elele vermek, farklılıkları bir kenara bırakmak gerekiyor.”

Kutuplaşmadan kucaklaşma giden yolu anneler aşabilir

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ise, teröre bütün kadınların karşı çıkması gerektiğini vurguladı.

Sare Davutoğlu’nun konuşmasından bazı satır araları şöyle: “Yaşanan her bir acı, hepimizin acısıdır. Anneler olarak el koymak ve teröre dur demek zorundayız. Terör, ezerek, yok ederek, toplumları umutsuzluğa düşürerek ilerler. Teröre karlı durmanın tek bir ortak nedeni var: İnsan olmak. Terör cinayettir, insanlık suçudur. Terör çocuklarımızın hayatı ile oynayan insafsız bir oyundur. Teröre karşı tek vücut olacaksak, o vücudun kalbi kadındır. Hiçbir kötü niyet kadınların şefkat ve merhametinden daha güçlü olamaz. Tarihte olduğu gibi, bugün de kadın birleştirici rol üstlenmeli. Kadınlar güçlü olduğunda, ülkemiz de güçlü olacaktır. Kadınlar kötülüğe karşı iyiliğin hikayesini yazmaya devam edecekler. Biz anneyiz, eşiz, yoldaşız, komşuyuz. Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğini yoketmek isteyenlere karşı çıkmalıyız. Kutuplaşmadan kucaklaşmaya giden yolu ancak anneler aşabilir.”

Tüm yazılarını göster